Praduitorii BRD schiaza linistiti

0
1499
Sursa foto: www.brd.ro

BLACK HOLE LA BRD (X) – Judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu, de la JS 4, si-a facut vacantele la ski, in statiunea Valgardena-Italia, cu praduitorii BRD: fostul ei sot Relu Aparaschivei si clientii-sageata inculpati in dosarul BRD pentru un prejudiciu de 53 milioane euro. Anchetata in calitate de suspect, judecatoarea se da nevinovata. Artizanii afacerii viseaza sa o disjunga din dosarul de la SIIJ, pentru ca fosta directoare a BRD Dorobanti, Dana Bajescu, sa fie scoasa basma curata (Document).

Noi documente intrate in posesia redactiei Lumea Justitiei, releva faptul ca judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu, de la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, anchetata in calitate de suspect in dosarul DIICOT nr. 144/D/P/2013, nu era deloc straina de combinatiile sotului ei, Relu Aparaschivei, asa cum pretinde in prezent, dupa ce a divortat de acesta. Cu alte cuvinte, judecatoarea Mazilu vrea sa acrediteze ideea ca ar fi straina de milioanele de euro din care a trait boiereste, in vacante de lux, acumuland o avere de invidiat.

Dosarul fraudelor de la BRD Dorobanti, in care prejudiciul total estimat de banca este de 53 milioane de euro, a fost declinat in noiembrie 2018, de la DIICOT (unde era pe cale sa fie partial musamalizat) la noua Sectie pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, data fiind calitatea de magsitrat a Cristinei Mazilu, dupa ce presa a dezvaluit cu argumente forte ca procurorul de caz de la DIICOT se invartea in jurul cozii si se codea sa trimita in judecata conducerea grupului BRD Dorobanti (in frunte cu fosta directoare a Grupului Dorobanti Dana Bajescu, si cumnata acesteia, Alice Monac, care a condus Agentia BRD Europa).

Declinarea dosarului la SIIJ, sectie unde nu mai exista protectia de la DIICOT, i-a pus pe jar pe artizanii fraudelor. Atentie, avem informatii ca se va incerca determinarea procuroriilor de la SIIJ sa disjunga dosarul, astfel incat la aceasta sectie sa ramana numai partea de dosar cu judecatoarea Mazilu, iar restul dosarului sa se intoarca inapoi la DIICOT, unde oricum nu se facea nimic, iar ancheta era condusa astfel incat principalii vinovati de acordarea creditelor frauduloase (fostele directoare Dana Bajescu si Alice Monac) sa fie ocolite. Tot din informatiile detinute, auzim ca s-ar incerca ca dosarul sa fie dirijat catre o fosta procuroare DNA (careia nu ii dam numele), care a ajuns in prezent la SIIJ si care a mai lucrat candva in dosarele cu fraudele BRD. Dupa cum o cunoastem insa pe respectiva procuroare, ne este greu sa credem ca aceasta s-ar putea preta la o asemenea schema. Cert este unii incearca…

Numai ca, ghinion pentru artizanii afacerii BRD – care au desavarsit lovitura cu cei sapte clienti sageata, care nu aveau una de un leu in buzunar, dar erau adusi la banca de afaceristul Relu Aparaschivei (sotul de atunci al judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu) unde primeau fara nicio garantie credite de cate 3 milioane de euro fiecare, pe care nu-i mai rfetunrau niciodata – dosarul nu se poate disjunge de judecatoarea Mazilu. Aceasta intrucat exista dovezi clare ca ea si sotul ei erau implicati pana in gat in afacere, avand relatii extrem de stranse, de afaceri, de cumetrie, dar si de tovarasii de vacante cu sase din cei sapte clienti sageata!

In plus, foarte important, toti clientii sageata spun invariabil ca au fost adusi la banca de afaceristul Relu Aparaschivei unde, doar cu buletinul in mana si semnand niste acte puse in fata de angajatii bancii, unele in alb, primeau cate 3 milioane euro fiecare, fara sa depuna niciun avans (care era generat fictiv in computerul bancii). Dupa acest pas, banii erau sifonati din conturi catre Relu Aparaschivei in baza formularelor de retragere semnate anterior in alb sau erau scosi chiar de angajatii bancii. Clientii sageata, asa cum au si recunoscut majoritatea, nu vedeau milioanele de euro la culoare, cel mult primeau niste sume infome de ordinul miilor de euro, adica niste firimituri de la masa artizanilor afacerii.

Judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu s-a dat de gol insa in declaratia de suspect data la 27 mai 2015 in dosarul DIICOT nr. 144/D/P/2013 in care a recunoscut ca plecat in vacante cu clientii-sageata prin care sotul ei dadea loviturile de zeci de milioane de euro la BRD. In pagina 19 a declaratiei de suspect, judecatoarea Mazilu a recunoscut: “Despre Munteanu Stefan (nn – client sageata) cunosc ca este prieten de-al fostului meu sot, iar cu ocazia unei excursii efectuata in Italia, la Valgardena, nu imi aduc aminte anul, a participat si Muntean Stefan, impreuna cu Lisu George si Ciumeti Nicolae zis STRES (nn – alti doi clienti sageata). Despre acestia am aflat cu ocazia demararii procedurii de executare silita ca accesasera fiecare cate un credit la BRD, crd ca in valoare de 3 milioane euro fiecare. Credite care au fost accesate ca urmare a solicitarii formulate de catre fostul meu sot catre acestia, eu afland de la cei trei ca destinatarul final al sumelor, dupa cum le relatase fostul meu sot este Truica Remus. Nu cunosc conditiile particulare prin care au fost accesate aceste credite de cele trei persoane mentionate anterior” – (vezi facsimil 1)

Ce sa vezi insa, putini stiu ca omul de afaceri Remus Truica a incetat de mult orice relatii cu afaceristul Relu Aparaschivei, dupa ce acesta se folosea de numele lui Truica, pentru a-i convinde pe clientii-sageata sa intre in jocul devalizarii BRD.

Relatii personale de afaceri ale judecatoarei cu sotii Pop – alti doi clienti sageata cu care petrecea vacantele impreuna

In opinia noastra, credem este necesara o verificare severa a averii judecatoarei Mazilu, pentru a se stabili cati bani a cheltuit aceasta pe vacante, pe case si masini de lux, si mai ales cu cati bani a ramas de pe urma divortului survenit dupa ce DIICOT a pornit pe urmele sotilor Cristina Mazilu – Relu Aparaschivei.

Lumea Justitiei a dezvaluit in editia din 5 noiembrie 2018 ca judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu, departe de a fi o sfanta cum se prezinta azi in fata procurorilor, a fost bagata pana in gat in gaura de la BRD. Am dezvaluitcum a bagat in buzunar judecatoarea Mazilu suma de 1.086.900 euro, incasati de la un client-sageata adus la BRD de sotul ei, doar cu buletinul in mana, ca sa primeasca 3.000.000 euro, credit pe care nu l-a mai restituit niciodata bancii si pentru care BRD s-a constituit parte civila in dosarul 144/D/P/2013 al DIICOT.

Astfel, la 22 iulie 2010, Constantin Eugen Pop (client-sageata adus de Relu Aparaschivei la BRD) a primit un credit de 3.000.000 euro, doar cu buletinul in mana, in aceeasi zi in care s-a prezentat la banca!!! Nici Constantin Eugen Pop si nici sora acestuia Georgiana Mirela Pop (care si ea a luat un credit, asa cum se va vedea in continuare) nu au vazut un ban in mana, intrucat toti banii au fost scosi din conturi pe formulare semnate dinainte, in alb, de cei doi. Iata ce au declarat fratii Pop in fata procurorilor DIICOT:

Declaratie data la DIICOT de Constantin Eugen Pop, la 13 martie 2015:

Dupa semnarea contractelor de credit si a celorlalte documente, Aparaschivei Cristian Relu mi-a solicitat sa semnez circa sapte-opt formulare bancare necompletate, cred ca erau ordine de plata...”

Declaratie data la DIICOT de Georgiana Mirela Pop, la 19 martie 2015:

“...la solicitarea lui Aparaschivei Cristi am semnat IN ALB circa 6-7 formulare BRD de retragere numerar, fara a completa personal rubricile aferente, aceste documente ramanand la Aparaschivei Cristi, dar nu cunosc ce s-a intamplat cu aceste documente…”

In aceeasi zi in care Constantin Eugen Pop a primit creditul de 3.000.000 euroadica la data de 22 iulie 2010, judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu impreuna cu sotul ei au semnat cu acesta un act de vanzare autentificat la notarul Minola Alexandra Serban. Trebuie amintit ca fratii Pop erau buni prieteni cu sotii Mazilu si Aparaschivei, cu care petreceau vacante impreuna.

Astfel, judecatoarea Mazilu si sotul ei i-au vandut lui Constantin Pop sase parcele de ape statatoare (balti) situate in comuna Snagov la pretul fabulos de 1.086.900 euro. Foarte important, sotii Mazilu si Aparaschivei cumparasera cele sase suprafete de ape statatoare, cu doar doua luni inainte, in schimbul a doar 166.200 euro.

Deci sotii Mazilu si Aparaschivei au facut o afacere de senzatie, vanzand dupa doua luni, de sapte ori mai scump, un teren mlastinos, la un pret pe care nimeni nu l-ar fi platit vreodata. Si asta cu banii pe care clientul-sageata Pop i-a obtinut de la BRD prin creditul fraudulos de 3.000.000 euro, acordat cu complicitatea functionarilor bancari aflati pe mana cu Relu Aparaschivei, sotul judecatoarei. Foarte tare!

Atentie mare! In actul de vanzare-cumparare Relu Aparaschivei si judecatoarea Mazilu au declarat: “Noi, partile contractante, declaram ca notarul public ne-a adus la cunostiinta dispozitiile art. 1303 Cod civil, privind seriozitatea pretului, dispozitiile Legii nr. 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, dispozitiile Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor… si declaram pe propria raspundere ca nu am procedat la incheierea niciunul inscris ascuns, care sa aiba ca obiect constatarea prezentei conventii… Noi partile contractante declaram pe proprie raspundere, cunoscand sanctiunile art. 292 Cod penal privind falsul in declaratii, ca pretul prevazut in prezentul contract este pretul real stabilit ce urmeaza a fi achitat, respectiv incasat” – (vezi facimil 2)

Deci, ca sa recapitulam, judecatoarea si sotul ei au facut o mega-afacere cu banii luati de la BRD de prietenul lor Pop, iar banca care azi il urmareste pe Pop pentru creditul nereturnat, acordat fraudulos de functionarii BRD inculpati in dosar, a ramas cu apele statatoare in gaj (supraevaluate cu nesimtire de un evaluator neautorizat de banca). Culmea e ca in fisa sintetica inselatoare, pe care fosta sefa a BRD Dorobanti, Dana Bajescu, a prezentat-o conducerii din Centrala BRD, pentru a obtine aprobarea de principiu, apele statatoare au fost prezentate in fals drept “terenuri extravilane”, cu toate ca in raportul de evaluare erau prezentate ca ape statatoare.

Alta baltoaca, alta afacere, pe alt credit fraudulos

O afacere sablon, la fel de profitabila, dar la scara mai mica, a facut-o cuplul Mazilu – Aparaschivei si cu Georgiana Mirela Pop, sora lui Constantin Eugen Pop, care a fost adusa de Relu Aparaschivei sa primeasca si ea de la BRD la 27 decembrie 2010 un credit de 1.100.000 euro, via Agentia Europa unde director era Alice Monac, cumnata lui Dana Bajescu.

In aceeasi zi de 27 decembrie 2010, cand Georgianei Pop i s-a bagat in cont creditul de 1.100.000 euro cu concursul functionarilor BRD aflati pe mana cu Relu Aparaschivei, s-a semnat la notarul public Dumitru Diaconescu, un act de vanzare cumparare cu aceasta. Prin acest act, judecatoarea si sotul ei i-au vandut prietenei lor de vacante, Georgiana Mirela Pop, o baltoaca si un teren arabil pe care dadusera cu cateva luni inainte circa 75.000 euro, la pretul, atentie, de 236.850 euro – (vezi facsimil 3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here