Ponderea sectorului privat din România în PIB este de aprox. 80%

0
552

La conferinţa de lansare a ediţiei a III-a a proiectului „Made in Romania”, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti , a declarat că ponderea sectorului privat în Produsul Intern Brut (PIB) al României este de aproape 80%.

„Ponderea sectorului privat în Produsul Intern Brut (PIB), în România, este de aproape 80%. Deci, acest sector privat este esenţial pentru crearea de bunăstare, creare de locuri de muncă, de valoare adăugată. De aici, se poate finanţa absolut orice proiecte de interes naţional. Prin proiectul „Made in Romania” vrem să dezvoltăm cât se poate de mult iniţiativa privată şi acest sector, pentru că suntem onoraţi să întâlnim atât de mulţi lideri de business cu atât de multe poveşti frumoase care, practic, creează bunăstare şi valoare adăugată în această ţară”, a spus Anghel.

Bursa de Valori Bucureşti a lansat cea de-a treia ediţia a proiectului „Made in Romania: Liga BVB”, destinat mediului de afaceri, o iniţiativă care a debutat în urmă cu doi ani.

La evenimentul de lansare a ediţiei a III-a a „Made in Romania” a fost prezentat şi volumul „15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor unice”, care creionează experienţele deosebite şi poveştile inspiraţionale ale celor 15 companii finaliste ale celei de-a doua ediţii a proiectului. Printre acestea se află: Bebe Tei, Musette, Aqua Carpatica, iHunt, Cramele Recaş, Technical Lead Qualitance, Tremend şi Allview.

Prima ediţie a proiectului „Made in Romania” a fost lansată pe data de 6 februarie 2017. Organizat pentru prima dată în istoria pieţei de capital din România, proiectul este susţinut de BVB, iar pe parcursul anului 2017, Bursa a colaborat cu 166 de companii care au fost nominalizate în faza iniţială a proiectului. Ulterior, în perioada de training a reuşit să încurajeze inovaţia şi cele mai bune practici în 50 de companii româneşti, precum şi să promoveze poveştile de succes şi echipele celor 15 companii finaliste.

Cea de-a doua ediţie a proiectului a demarat în ianuarie 2018, iar la finalul perioadei de nominalizare (15 ianuarie – 16 februarie) erau înregistrate 201 companii, cu 20% mai multe decât în prima ediţie. Din totalul companiilor înscrise BVB împreună cu membrii Comitetului de Nominalizare, format din 12 experţi din diverse ramuri ale economiei, au ales 50 de companii semifinaliste. În următoarea etapă a proiectului, Juriul a selectat 14 companii care să intre în Liga BVB, în timp ce a 15-a companie a fost aleasă prin votul public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here