PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL pune la dispoziția pacienților cel mai modern angiograf din România

0
938

Printr-o investiție de aproape 1 milion de euro, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, liderul serviciilor medicale private, completează portofoliul de investigații și proceduri medicale destinate diagnosticului și tratamentului minim-invaziv prin achiziționarea celui mai modern angiograf din România, Philips Azurion. Angiograful asigură o calitate excelentă a imaginii, esențială pentru realizarea cu acuratețe a unui act terapeutic de înaltă calitate în procedurile cardiace, vasculare, oncologice, ginecologice și neurologice. În același timp, dozele de iradiere extrem de mici ale aparatului (reduse cu până la 70%) pot fi personalizate în funcție de nevoile terapeutice ale pacientului.

„Anul 2020 ne-a demonstrat, din nou, cât de importantă este pentru sistemele medicale dotarea spitalelor cu tehnologie de ultimă generație. Achiziția angiografului a venit din dorința și preocuparea constantă de a le oferi pacienților cele mai bune metode de diagnostic și tratament la standarde internaționale. Extinderea gamei de servicii medicale de înaltă competență existente în PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL reprezintă o reconfirmare a angajamentului nostru de a le oferi celor care ne trec pragul cele mai eficiente și moderne opțiuni terapeutice, într-un singur spital.“, a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Medic Primar Chirurgie Generală, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Noul angiograf este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare stabilirii unui diagnostic corect, rapid şi precis, cu minimul de dozã de radiaţie pentru pacient şi pentru personalul medical. Astfel, angiograful asigură o experiență intuitivă și precizie pentru diagnosticarea și tratarea pacienților pentru care sunt necesare proceduri minim invazive.

Printre ariile medicale în care se pot face diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cu ajutorul angiografului se numără: cardiologie (coronografie, implantare de stent coronarian, implant de stimulator cardiac si defibrillator intern, angiografie și angioplastie periferică, terapie de resincronizare), ginecologie (fibroame uterine, adenomioză uterină, sindrom de congestie pelvină, hemoragii acute și cronice), urologice (adenom de prostată, varicocel), oncologie (tumori hepatice, renale), ortopedie (tendinite de umăr, genunchi și șold) și neuroradiologie (tumori sau anomalii vasculare cerebrale sau spinale, discopatii, tasări vertebrale).

„Putem afirma cu mândrie că, în momentul de față, pacientul cardiac are parte în PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL de întreg spectrul de investigații și proceduri minim invazive. Dotările recente ne permit evaluarea și tratarea unei game largi de afecțiuni cardiovasculare, de la boala coronariană, insuficiența cardiacă, tulburările de ritm cardiac, arteriopatia periferică, până la bolile valvelor cardiace. Deținem unul dintre cele mai avansate sisteme de angiografie din lume și putem efectua intervenții de înaltă performanță, oferindu-le pacienților cu patologie cardiacă cele mai bune soluții și opțiuni inovatoare de tratament.”,  a declarat Dr. Radu Pretorian, Medic Cardiologie Intervențională PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Abordarea multidisciplinară și tratamentele personalizate oferite în PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL ajută astfel la obținerea celor mai bune rezultate necesare unui pacient diagnosticat cu diferite afecțiuni.

„Este important ca pacientul să beneficieze de o paletă de diagnostic și tratament cât mai amplă, prin intermediul unei echipe care abordează afecțiunea multidisciplinar. În radiologia intervențională, angiograful ne ajută să evaluăm, diagnosticăm și să tratăm afecțiuni din arii diferte: ginecologie, urologie, ortopedie, neurologie și multe altele. Acolo unde tratamentul medicamentos sau cel chirurgical nu sunt eficiente sau sunt contraindicate, radiologia intervențională vine cu soluții moderne, salvatoare. În acest fel, prin tehnici minim-invazive, oferim pacientului beneficiul celor mai bune tratamente, la standarde internaționale.“, a completat Dr. Rareș Nechifor, Medic Radiologie Intervențională PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here