„PSD şi-a bătut joc de România în 2017″ şi continuă şi în 2018… PSD are nevoie de bani pentru plata promisiunilor electorale nesustenabile

0
1195

Senatorul PNL Florin Cîţu a lansat miercuri un nou atac dur asupra social-democraţilor, sugerând că nu-şi pot onora promisiunile electorale fără a creşte costurile suportate de populaţie, inclusiv cele legate de pensii.

Senatorul PNL Florin Citu declara in luna februarie ca „PSD si-a batut joc de Romania in 2017″ si continua si in 2018. … au amânat aplicarea legii pensiilor, au crescut datoria publică, se imprumută mai mult şi mai scump, au contribuit masiv la creşterea preţurilor şi deprecierea monedei naţionale”.

Cum nimic nu s-a schimbat in bine, ba dimpotriva, acesta scrie pe pagina sa de Facebook:

“PSD a ajuns la fundul sacului. Are nevoie de bani pentru plata promisiunilor electorale nesustenabile. În plus, creşte zilnic costul banilor împrumutaţi deoarece nimeni nu mai are încredere în PSD. O parte din bani doreşte să-i fure de la pensiile administrate privat. Asta pe lângă taxe mai multe şi mai mari”.

Senatorul a anunţat că va chema la discuţii, în Comisia Economică, Industrii şi Servicii din Senat, reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România pentru a se lămuri asupra situaţiei pensiilor private.

“Suntem bombardaţi cu “informaţii” din partea guvernului. Trebuie să ascultăm ce spun şi cei care administrează pensiile noastre private. Data şi ora discuţiei va fi afişată pe site-ul comisiei în următoarele zile”, scrie Cîţu.

“Economia României stă pe marginea prăpastiei”   Senatorul a mai amintit că în 2017, România s-a împrumutat mai scump de la o lună la alta, investitorii penalizând “imediat ticăloşiile din programul de guvernare al PSD”.

„Dobânzile din piaţă, determinate de percepţia asupra riscului de ţară, rata inflaţiei în viitor, cerere şi ofertă (nu de legi făcute după ureche în Parlament) au crescut. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă BNR nu a crescut dobânda de politică monetaraă până la sfârşitul lui 2017 (deşi ar fi trebuit). Ce înseamnă pentru noi? În primul rând, piaţa a avut dreptate şi rata inflaţiei a crescut. În al doilea rând, statul român s-a împrumutat din ce în ce mai scump aruncând costul ticăloşiilor din programul de guvernare asupra generaţiilor viitoare. Care este acest cost? Asta este ce ar trebui să ne prezinte guvernul şi în special Ministerul Finanţelor Publice. Să ne prezinte premierul cu cât a cresut costul pentru generaţiile viitoare pentru că a trebuit să se împrumute mai scump cu fiecare emisiune de obligaţiuni la fiecare scadenţă. (este un calcul simplu)”, susţine senatorul.

„Creşterea deficitului bugetar la 3.3%, de la 0.8% în 2015, într-o perioadă de creştere economică şi cu ţinta de 4.9% în 2018 este penalizată de piaţă. Sigur, “geniile” din guvern pot să vină cu o lege să plafoneze dobânziile la care se împrumută statul român. Poate nu o fac pentru că până şi aceştia înţeleg că intervenţia asupra preţului i-ar scoate din piaţă şi ar rămâne fără bani de pensii şi salarii?”, a adăugat acesta.   În opinia lui Cîţu, „pentru a nu prăbuşi această economie (şi aşa cea mai săracă din UE), Guvernul ar trebui să reducă deficitul bugetar, să oprească subvenţiile pentru tot felul de program,e ticloase, să oprească intervenţiile în econmie (şi mai ales asupra preţurilor) şi să retragă statul din economie, permiţând pieţei libere să se dezvolte”, a scris Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here