PNSA alături de partenerul tradițional Auchan în tranzacţia prin care acesta va opera peste 400 de magazine MyAuchan în staţiile OMV Petrom

0
1619

PNSA a asistat Auchan Retail Romania cu privire la preluarea întregii rețele (mai mult de 400 de unități) de stații de distribuție de carburanți OMV Petrom în vederea reamenajării zonelor de magazin existente sub formă de magazine de proximitate MyAuchan și a viitoarei funcționări a acestora drept magazine de comerț cu amănuntul.

Acesta este cel mai mare proiect realizat vreodată de un retailer român de carburanți pentru a externaliza activitatea de comerț cu amănuntul în favoarea unui jucător de top de pe piața de retail din România.

După trei ani de la demararea proiectului pilot de către OMV Petrom și Auchan Retail România, proiect în cadrul căruia au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în 17 stații de distribuție Petrom, și în urma deciziei de aprobare emise de către Consiliul Concurenței în vara anului 2019 privind modernizarea și reamenajarea întregii rețele de stații Petrom, magazinele de proximitate MyAuchan vor ajunge în peste 250 de localități din România în beneficiul clienților a două mărci recunoscute.

PNSA a oferit consultanță juridică în cadrul proiectului încă din 2016 și a vizat structurarea, pregătirea și negocierea documentației de tranzacție referitoare atât la proiectul pilot, cât și la proiectul final, asistență în procesul de obținere a autorizației Consilului Concurenței, consultanță de drept comercial și privind prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv cu privire la relațiile de afaceri cu diverși furnizori de bunuri și servicii.

Echipa PNSA a fost condusă de Bogdan C. Stoica (Partner), cu sprijinul colegilor din departamentul specializat în dreptul concurenței: Mihaela Ion (Partner), Laura Ambrozie (Managing Associate) și Vanessa Nistor (Senior Associate) și din alte departamente specializate: Irina Ivanciu (Partner/Drept comercial), Luana Dragomirescu (Managing Associate/Protecția datelor cu caracter personal), Ioana Cazacu (Managing Associate/Dreptul muncii), Claudia Salomia (Drept societar și comercial).

Auchan Retail România deține în prezent un portofoliu de 33 de hipermarketuri și 5 supermarketuri Auchan și o rețea de 26 de magazine de proximitate MyAuchan. Cu aproximativ 10.000 de angajați și o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de euro, Auchan este unul dintre cei mai importanți retaileri din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here