Planul Ambasadei SUA pentru România

0
2675
Planul Ambasadei SUA pentru România

Experţii americani, israelieni sau olandezi ar putea ajuta România să depăşească trendul descendent înregistrat în inovaţie şi antrepenoriat, a spus vineri, în Cluj-Napoca, Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.

“Agenda promovării inovării şi antreprenoriatului are sens, este ceva ce SUA vrea să promoveze în România şi în lume, în condiţiile în care acestea două îşi aduc o importantă contribuţie la creşterea economic, dar şi la întărirea instituţiilor democratice şi la o transparenţă guvernamentală. (…) Am discutat ce rol poate să joace Ambasada SUA pentru încurajarea unui ecosistem de inovaţie şi antreprenoriat în România. Este o întrebare importantă, în condiţiile în care situaţia se datorează eşecului pieţei, iar guvernele trebuie să ofere soluţii şi ar trebui ca Guvernul României să joace un rol în încurajarea acestui ecosistem. Mi s-a propus să aducem experţi americani, împreună cu alţii din Israel şi Olanda, care au expertiză în acest domeniu, şi care să vadă ce ar trebui făcut în România pentru a îmbunătăţi acest mediu, astfel încât să devină accesibil pentru capital, a îmbunătăţi educaţia, reformele, eliminarea regulilor care stau în calea dezvoltării inovării şi antreprenoriatului”, a spus ambasadorul american.

Pachet de soliții

Hans Klemm a susţinut că este nevoie de pachet de soluţii pentru ca România să iasă din situaţia în care se află şi ajungă în rândul statelor ale căror economii sprijină, stimulează şi recompensează inovarea şi antreprenoriatul.Hans Klemm a precizat că, la preluarea mandatului, a descoperit că Ambasada SUA era deja implicată în sprijinirea acestor domenii printr-un program de premiere a antreprenorului lunii.

Locul 48

Andrei Roth, reprezentant al organizatorilor, a declarat la rândul său că European Innovation Scoreboard 2016 plasează România pe ultimul loc în UE la capitolul inovare, remarcându-se un trend descendent în ultimii ani, iar conform Global Innovation Index 2016, România se situează pe locul 48 în lume în ceea ce priveşte inovarea, după Republica Moldova.”De câţiva ani se vorbeşte de inovare şi antreprenoriat, astfel încât ai crede că suntem într-o rachetă care zboară în stratosferă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here