Piraeus Bank schimbă CEO-ul ca pe ciorapi

0
3821
Piraeus Bank

George Poulopoulos, al treilea CEO din acest an, ar putea pleca în ciuda faptului că Pireus înregistrază primul profit după 2009.

Grupul bancar elen Piraeus Bank, prezent şi pe piaţa din România, se aşteaptă să înregistreze primul său profit anual de după 2009 în condiţiile în care, până la finele lunii septembrie, ar putea avea un nou director general şi un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie, a declarat joi actualul director interimar George Poulopoulos. Poulopoulos a refuzat să declare dacă este interesat să-şi păstreze postul. “Sunt interesat de ceea ce este bun pentru bancă”, a spus directorul interimar, relatează Agerpres.

Și președintele CA a demisionat

George Poulopoulos este al treilea CEO al Piraeus Bank în acest an. Primul a fost Anthimos Thomopoulos care a demisionat în luna ianuarie, pentru ca succesorul său Stavros Lekkakos să demisioneze, la rândul său, în luna iunie, fiind urmat de George Poulopoulos. De asemenea, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Piraeus Bank, Michael Sallas, a demisionat şi el în luna iulie, după ce Mecanismul Unic de Supervizare a demarat o anchetă asupra unor fonduri utilizate cu ocazia majorării de capital de anul trecut.

Profit de 20 de milioane de euro

Piraeus Bank, cel mai mare grup bancar elen, face progrese cu reducerea creditelor neperformante iar în al doilea trimestru a înregistrat un profit net de 20 milioane de euro, a precizat George Poulopoulos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here