Investițiile imobiliare au crescut în primul semestru ajungând la 359 milioane de euro

0
2163
piata-imobiliara

Investițiile imobiliare au ajuns la 359 de milioane de euro în primul semestru, de 3 ori mai mari față de aceeași perioadă din 2015, când au însumat 107 milioane de euro, potrivit celui mai recent raport CBRE România pe acest sector.

Investițiile imobiliare au atins anul acesta unul din cele mai ridicate niveluri din ultimii 6 ani. Doar in primul semestru al lui 2014 au depasit acest nivel, ajungând la aproximativ 400 de milioane de euro. Proprietatile din retail si din sectorul birouri au fost cele mai tranzactionate in primul semestru al lui 2016, cu o pondere de 88% din totalul investitiilor, mai releva raportul CBRE care mai puncteaza si ca investitiile straine continua sa fie predominante pe piata de real estate din Romania, ponderea capitalului autohton fiind de doar 1% din totalul investitiilor.

Achizitia Sibiu Shopping Center

“Mai multe tranzactii substantiale pe cale de a fi finalizate in acest an arata ca anul 2016 are un potential cert de a depasi performantele lui 2015, in timp ce volumul total de proprietati cu potential de tranzactionare indica o crestere continua a investitiilor in real estate in urmatoarele 18 luni”, apreciaza Robert Paulson, Head of Investment Properties, CBRE Romania. Cele mai mari cinci tranzactii inregistrate in prima jumatate a lui 2016 reprezinta peste 80% din volumul investitional total. Raportul CBRE precizeaza si ca in acest an s-a inregistrat una din cele mai mari tranzactii in afara Bucurestiului – achizitia Sibiu Shopping Center din iunie, in valoare de 100 de milioane de euro.

Bucureștiul conduce pe piața locală

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie in domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2015). Compania are mai mult de 70.000 de angajati (excluzand companiile afiliate) și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume.

Bucureștiul conduce pe piața locală, atrăgând 48% din tranzacțiile finalizate, urmat de Sibiu cu 28%, se arată în studiul “Bucharest City Report Q2 2016” realizat de JLL. Bucureștiul a fost scena celor mai multe tranzacții imobiliare în semestrul I.

Previziunile macroeconomice pozitive

”Previziunile macroeconomice pentru România par pozitive, cu o prognoză privind creșterea economică care a fost menținută la 4,2% chiar și după rezultatul referendumului din Marea Britanie. Acest lucru ar trebui să facă din România unul dintre performerii din Europa în 2016”, potrivit JLL.

Primele șase luni din 2016 au fost cele mai bune din istoria modernă a pieței imobiliare din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here