Piaţa criptomonedelor suferă o nouă corecţie majoră în urma căderii Bitcoin, Ether şi Ripple

0
2179

Pentru a doua oară, în ultima săptămână, piaţa se clătină pe fondul scăderilor majore înregistrate de cele mai importante criptomonede ale momentului.

Vineri, 12 ianuarie, imediat după ce Ministrul Justiţiei din Coreea de Sud, Park Sang-ki, a anunţat, în mod eronat, că guvernul pregăteşte o lege prin care va interzice criptomonedele, preţul acestora, pe pieţele mondiale, a început să scadă.

Majoritatea tranzacţiilor zilnice ale criptomonedelor sunt concentrate pe piaţa Sud Coreeana.

Chiar şi fără recentul incident, legat de declaraţia primului ministru coreean, Qtum, EOS şi Zcash, înregistraseră căderi majore.

Deși piața părea că se redresează, la scurt timp după ce interdicția de tranzacționare cu a criptomonedelor a fost respinsă de guvernul sud-coreean și de Blue House, biroul executiv al președintelui Moon Jae-in, aceasta a suferit a suferit o nouă corecție majoră, luni, de 15 ianuarie 2018.

În ultimele 20 de ore, valoarea pieţei criptomonedelor a scăzut de la 742 miliarde de dolari SUA la 683 miliarde de dolari SUA, cu aproape 60 de miliarde de dolari SUA. Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano, Stellar si IOTA, au înregistrat căderi de aproape 10%, într-o singură zi, în timp ce criptomonedele mai mici, cum ar fi Bitcoin Gold sau Tron, au avut scaderi și mai mari.

Chiar și criptomonedele cu volum de tranzacționare puternic concentrate pe piața sud-coreeană, au scăzut în valoare. Astfel, prețul bitcoin-ului a scăzut cu aproximativ 12%, în timp ce Ripple a scăzut cu 12,65%.

Cu toate acestea, piaţa se dezvoltă rapid

Song Eng, o companie de cercetare în domeniul criptomonedelor, ne arată că Binance a devenit un startup de miliarde de dolari, în cel mai scurt timp din istorie. În termen de numai șase luni, aceasta a devenit cea mai mare platformă de schimb valutar a criptomonedelor, cu o valoare de piață de aproximativ 2 miliarde de dolari SUA.

„Cum este determinat plafonul de piață? În august, Coinbase a câștigat 100 de milioane de dolari confirmând statutul său de prim unicorn „Bitcoin” însă Binance a depăşit Coinbase, la volumul de tranzacţionare, iar rata sa actuală ar trebui să fie pe primul loc în lume, având în vedere că operează în Asia (Japonia/China) care are un volum de tranzacţionare global al Bitcoin cu 40% mai mare” scrie Eng.

Se presupune ca platformele de schimb ale criptomonedelor precum Kraken, Bitstamp, Coinbase sau Binance, adaugă peste 100.000 de utilizatori, zilnic, carora se  străduiesc să le satisfacă cererile.

Evident, având în vedere creșterea exponențială a ratei schimburilor de criptomonede, înseamnă că există şi o cerere semnificativă pentru acestea. Pe de altă parte este la fel de important să se ţină seamă şi de rata de creștere a pieței.

Corecțiile majore pe termen scurt împiedică formarea bulelor, prin eliminarea verigilor slabe și prin consolidarea pieței. După căderea de 20%, a fost eliminat un număr important de astfel de verigi slabe şi un număr foarte mare de speculanți, în piață rămânând doar jucătorii puternici.

Având în vedere cererea mare de criptomonede, pe piața mondială, este foarte probabil ca aceasta să se redreseze în următoarele zile, pentru că recuperarea pierderii pricinuite de controversata interdicție de tranzacţionare din Coreea de Sud, a inceput.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here