Pharma Transport – medicamente fara frontiere

0
4262

Pharma Transport este o divizie a companiei Radius, companie romaneasca specializata in oferirea de servicii logistice personalizate. De 11 ani transportam produse farmaceutice cu temperatura controlata pe intreg teritoriul Romaniei si in cadrul Uniunii Europene.

Propulsata sub egida “Medicamente fara frontiere”, divizia Pharma Transport este inainte de toate un proiect social menit sa informeze pacientii romani despre modalitatea in care isi pot procura in siguranta produsele farmaceutice de care au nevoie si care au fost retrase de pe piata romaneasca.

In ultimii 5 ani au iesit peste 8000 de medicamente cu prescriptie medicala din piata autohtona.  Peste 1,000,000 de pacienti cu boala cronica sunt nevoiti sa se descurce cum pot….

Noi ne asigurăm că și în lipsa interesului comercial, un pacient român are acces la sănătate în aceleași condiții de calitate ca atunci când produsul există oficial în piața respectivă.

“Accesul la un act medical inovativ, accesul la un medicament ce tratează o boală cronică, accesul la sănătate practic sunt drepturi de netăgăduit ale oricărui pacient”.

Da, Pharma Transport este înainte de toate un proiect social, care are ca rol educarea pacientului român în cunoașterea și exercitarea drepturilor pe care le deține în spațiul intracomunitar.

Activitatea noastra comercială este transparentă și foarte strict definită prin perceperea unei singure taxe – taxa transport, fără a altera în vreun fel prețul medicamentului achiziționat.

Noi transportăm medicamente pentru pacienții români, nu facem comerț cu medicamente.

Cum functioneaza Pharma Transport?

Pacientul acceseaza site-ul nostru www.pharma-transport.ro si plaseaza o comanda pentru produsul dorit. Colegii nostri de la call center verifica disponibilitatea produsului in farmaciile din Germania si Ungaria cu care colaboram si anunta telefonic si prin email pacientul despre disponibilitatea produsului precum si costul de achizitie. In urma confirmarii primite din partea pacientului, acesta din urma ne transmite reteta, daca este cazul, iar noi lansam comanda.

In termen de maxim 5 zile produsul ajunge in tara si este livrat acasa pacientului impreuna cu urmatoarele documente:

  • bonul fiscal emis de farmacia din cadrul UE de unde s-a facut achizitia produsului (pacientul va achita contravaloarea inscrisa in bonul fiscal);
  • bonul fiscal aferent transportului in cota unica de 110 RON;
  • bonul de temperatura care atesta ca produsul a fost transportat in conditii de umiditate si temperatura conform instructiunilor producatorului.

Toate aceste informatii sunt prezentate in detaliu pe site-ul Pharma Transport atat prin info-grafice cat si prin continut structurat. De asemenea, echipa noastra de call-center sta la dispozitie tuturor pacientilor pentru orice nelamuriri si pentru a consilia in parcurgerea pasilor necesari.

Carta Europeana a Drepturilor Pacientului defineste 14 drepturi fundamentale ale oricarui cetatean european, fara discriminare. Printre acestea se numara accesabilitatea, inovatia si dreptul la tratament personalizat. Suntem cetateni europeni. Suntem datori sa ne cunoastem drepturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here