Petre Daea are probleme cu 200 de porci! Nu sunt cei la care va ganditi, ci animale in adevaratul sens al cuvantului!

0
1080

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se confrunta de doua zile cu o situatie…delicata.  Acesta a vrut sa exporte 200 de porci in Republica Moldova, insa au fost opriti la vama Albita, din motive…legislative. In prezent, animalele se afla intr-un loc sigur, unde sunt hranite si adapate asa cum trebuie, de aceste lucruri avand grija chiar domnul Daea.

„Aceste animale au plecat spre export în Republica Moldova cu acte în regulă, în condiții corecte din punct de vedere sanitar—veterinar și din punct de vedere legal, dar frații noștri de dincolo au modificat legislația în domeniu și nu au dat un termen de punere în aplicare. În momentul în care a ieșit actul normativ pur și simplu a fost pus în aplicare și nu au comunicat, nu au notificat țările vecine și s-a creat o zonă de necunoaștere. În aceste condiții, aceste animale nu mai pot fi reimportate, pentru că sunt reguli foarte clare din punct de vedere sanitar-veterinar privind pesta porcină africană”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, in momentul in care a fost tras la raspundere pentru camionul încărcat cu circa 200 de porci, blocat de sâmbătă, în vama Albița.

Domnul Ministru Petre Daea, impreuna cu exportatorul porcilor si o echipa de la ANSVSA au plecat de urgenta la Chisinau, pentru a reglementa din punct de vedere legal, situatia prezenta, dar nu inainte de a se asigura ca „animalele sunt ingrijite, hranite si adapate”.

„Suntem în alertă de două zile pe fondul situației revoltătoare din vama Albița unde s-a blocat un export de porci, fără a se lua în considerare ce se întâmplă cu animalele din camion. Ca urmare, din cauza unui vid legislativ și a unui sistem informatic care nu permite redirecționarea animalelor, circa 200 de porci se află în situația de a muri de frig, foame și sete, cu pierderi însemnate pentru fermierul român. În urmă cu 4 zile, același fermier a mai făcut un transport de porci în R. Moldova. Nu înțeleg cum este posibil ca în doar câteva zile porcii proveniți din același lot, de la același furnizor, să nu mai fie acceptați pentru livrare pe teritoriul țării vecine”, a declarat Mary Pană, președinte ACEBOP, aratandu-se foarte revoltat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here