Peste 220 de milioane de euro, realocaţi pentru IMM-uri, prin Programul Operaţional Regional

0
1090

În perioada 2014 – 2020, România beneficiază de un sprijin financiar din partea Uniunii Europene (UE) de peste 22 miliarde de euro prin politica de coeziune, din care 6,86 miliarde de euro sunt alocate pentru Programul Operaţional Regional.

Reprezentanţa din România a Comisiei Europene, într-un comunicat de presă, transmis Agerpres, a anunţat că Programul Operaţional Regional (POR) pentru România a fost modificat pentru realocarea unor fonduri de este 220 de milioane de euro pentru competitivitatea IMM-urilor şi dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi social.

Modificarea POR pentru România a fost aprobată, miercuri, de către Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, iar scopul îl reprezintă “adaptarea la contextul socio-economic actual şi răspund necesităţii de simplificare a programului”.

“Schimbările pe care le-am aprobat vin tocmai ca răspuns la nevoia de a ne adapta la realităţile curente şi vor ajuta România să utilizeze într-o mai mare măsură fondurile pe care le are alocate. Acestea vor avea un efect benefic în special pentru mediul de afaceri, dar vor sprijini şi proiecte ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii medicale din întreaga ţară”, a declarat Creţu.

Conform deciziei, vechiul Program Operaţional “Iniţiativa pentru IMM-uri” devine parte a Programului Operaţional Regional, beneficiind de o realocare de peste 150 milioane de euro. Astfel, noua axă prioritară 15 din cadrul POR, “Iniţiativa pentru IMM-uri’, va răspunde cererii tot mai crescute de instrumente financiare garantate de pe piaţă şi va contribui la creşterea competitivităţii IMM-urilor din România.

Totodată, 72,5 milioane de euro sunt realocate către axa prioritară 8 “Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, pentru a finanţa achiziţia de ambulanţe şi echipamente medicale. “Aceste investiţii vor asigura pe viitor o mai bună gestionare a urgenţelor medicale, permiţând în acelaşi timp accesul egal al populaţiei la servicii de asistenţă medicală şi prim-ajutor”, se arată în comunicatul forului european.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here