Peste 1000 de Sebeșeni, autorităţi locale şi centrale şi parteneri comerciali au participat săptămâna trecută la evenimentele organizate de Kronospan Sebeș

0
1561

Sebeș, 13 iunie 2017 –  În perioada 7-10 iunie 2017, fabrica Kronospan Sebeș a devenit elementul central al județului Alba. Cu ocazia evenimentelor derulate aici, peste 500 de sebeșeni, 20 de autorități de la nivel central și local și peste 500 de clienți au avut ocazia de a afla mai multe informații despre activitățile companiei, au vizitat linia modernizată de melaminare şi au înțeles avantajele noilor produse realizate la Kronospan Sebeș.

Kronospan Sebeș a inaugurat săptămâna trecută o linie de melaminare modernizată, printr-o investiţie de 10 milioane de euro, în conformitate cu cele mai avansate tehnologii disponibile la nivel global. Fabrica Kronospan Sebeş devine astfel prima din România şi una din puţinele de la nivel european care dispun de noile tehologii.

Alături de alte elemente inovatoare, linia de melaminare are implementat un sistem de control automat al calităţii care detectează până la 60 de tipuri diferite de eroare la nivelul suprafeţei, caz în care întregul proces se opreşte automat. Fabrica Kronospan Sebeș are cea mai mare capacitate de producție din lume, iar fiecare al 4-lea element de mobilier din Europa este construit din elemente produse de Kronospan.

A fost lansat cu această ocazie şi procesul de trecere la producţia de plăci low emission. Pentru prima dată în România o fabrică de profil va produce doar plăci ecologice, într-un semn de responsabilitate faţă de clienţi şi de mediu.

Reprezentanții companiei au organizat tururi în fabrică și au susținut prezentări pentru a dezvălui universul produselor Kronospan care se realizează în Municipiul Sebeș și care apoi ajung în toate colțurile lumii. Fluturele, simbolul gamei de produse ecologice Kronospan, a fost elementul principal în cadrul sesiunilor de desene pe asfalt pentru cei mici, iar pentru liceeni s-a dat startul înscrierilor la Bursa Kronospan, în valoare de 250.000 de euro.

 „Doresc sa le mulțumesc tuturor celor care au participat alături de noi la evenimentele de săptămâna trecută la Kronospan Sebeș: comunității locale, autorităților interesate, clienților și nu în ultimul rând angajaților noștri care au făcut posibil un astfel de tur de forță. Credem că ținta noastră, de a prezenta noua investiţie şi gama de produse ecologice, dar și activitățile curente ale companiei, cât mai multor oameni interesați, a fost atinsă”, a declarat Oana Bodea, director general Kronospan Romania.

SC Kronospan Sebeş SA este parte a grupului internaţional cu acelaşi nume, lider la nivel global pe piaţa producerii de paneluri pe bază de lemn. Kronospan este prezentă la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF). Kronospan Sebeş este unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul consolidat, cu peste 14 milioane lei şi unul dintre principalii angajatori locali, cu peste 600 de locuri de muncă create direct și aproximativ 4000 de locuri de muncă indirecte.

Kronospan este lider global în producerea de plăci pe bază de lemn, iar în România există două unităţi de producţie la Sebeş și Braşov. Investițiile Kronospan în România se ridică la peste 600 de milioane de euro în ultimii 19 ani, având aproximativ 800 de angajați direcți și generând peste 7000 de locuri de muncă indirecte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here