Perspectivele economiei mondiale se înrăutăţesc tot mai mult

0
978

Perspectivele economiei mondiale se înrăutăţesc tot mai mult, în special pentru sectorul industrial din zona euro, fiind foarte puţin probabilă o redresare în cel de-al doilea semestru din acest an a avertizat preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, transmit AP, Reuters şi DPA.

Potrivit lui Draghi, că ţinta de inflaţie a BCE, de 2%, nu trebuie văzută ca un plafon, după ce la şedinţa de politică monetară, Consiliul guvernatorilor BCE a deschis calea pentru o reducere a costului creditului şi o extindere a achiziţionării de active la şedinţa din septembrie.

Sporirea promisiunilor privind noi măsuri de stimulare este menită să sprijine încrederea în economia zonei euro, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă sectorul industrial.

Deşi încrederea consumatorilor şi creditarea bancară rămân la un nivel ridicat, recentele date din industrie arată o imagine sumbră, sporind riscul ca cererea externă slabă, parţial ca rezultat al războiului comercial, să afecteze curând evoluţia zonei euro.

Potrivit datelor Eurostat, în iunie rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut uşor, până la 1,3%, de la un nivel de 1,2% înregistrat în luna mai, şi în linie cu estimările analiştilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here