Performantele financiare ale lui Rudel Obreja la Federatia de Box – de la un buget de peste 1 milion de euro anual la mai putin de 200.000 euro, ring disparut, condamnari definitive, suspendari din Box, sute de mii de euro sifonati din banii statului…

0
2552

Federatia Romană de Box dezvaluie presei ,,palmaresul,, lui Rudel Obreja, autointitulat președinte al Ligii Profesioniste de Box

De câteva saptamani, Rudel Obreja, a declanșat un atac in presa împotriva conducerii Federatiei Romane de Box in speranța schimbarii pe cale nedemocratica a ei.

Obreja este cel care a determinat dezafilierea Federatiei Romane de Box in 2012 din cadrul AIBA și a interzis prin acțiunile lui participarea a doua loturi naționale la Campionatele Europene in 2012. Același personaj a cerut in 2013 in instanța dizolvarea FRB, acest lucru însemnând practic inclusiv ștergerea palmaresului marilor campioni ai Romaniei. Rudel Obreja este condamnat de AIBA pentru corupție in box și suspendat 11 ani din box, condamnat in România la 3 ani cu suspendare definitiv și irevocabil și condamnat in prima instanța la 5 ani cu executare in Gala Bute.

Cel care acum se erijează in salvatorul boxului românesc a avut o performanța managerială de neegalat: a dus Federatia Romană de Box de la un buget de 1,3 milioane de euro la numai 200.000 de euro in numai 3 ani. A făcut dispărut ringul proprietatea FRB de la Gala Bute și a direcționat din FRB către firma sa personală sute de mii de euro la galele făcute din bani publici: Invincibilii in 2008 și Gala Bute in 2011. Dacă in Gala Bute a fost condamnat pentru evaziune fiscală, Gala Invincibilii este si acum anchetata de Corpul de Control al Primului Ministru.

Cu un asemenea ,,palmares,,, Obreja nu are calitatea morala sa mai vorbească vreodată despre boxul românesc, el aducând o imagine negativă prin manevrele făcute la Gala Bute, prin tararea la DNA a membrilor Biroului Federal și a unor mari campioni din box, prin amenințările mafiote adresate mai multor oameni din boxul românesc. Mai reușește sa păcălească doar câțiva ziaristi care nu înțeleg adevăratul mobil al declarațiilor lui. Acest om se autodeclară Președintele Ligii Profesioniste de Box din România. Nici o autoritate sportiva din România nu recunoaște așa zisa Liga Profesionista de box, nici Comitetul Olimpic și Sportiv Roman, nici Ministerul Tineretului și Sportului, nici Federatia Romană de Box, singura entitate autorizată de Legea Sportului sa se ocupe de boxul olimpic și profesionist din România.

De altfel, el a pierdut in instanța procesele intentate FRB, unul dintre ele fiind chiar legat de Liga Profesionista de box. Rudel Obreja dorește de fapt sa încaseze bani de la organizatorii de gale profesioniste din România și de la sportivii romani care boxează in străinătate deși nu a făcut in ultimii 3 ani nici măcar o singura gala profesionista.

Obreja, care a fost nevoit sa recunoască faptul ca a scris mai multe note informative pentru Securitate, trebuie sa înțeleagă ca Federatia Romană de Box îl are in frunte, ca președinte de onoare din 2017, pe Mihai Leu și ca eforturile sale de a-l impune cu forța in box pe fratele fostului campion mondial, Victor Leu, au eșuat in urma cu mai multe luni. Planul sau de a ,,cumpara,, funcția de președinte pentru Victor Leu (înainte de venirea lui Mihai Leu alături de conducerea FRB) plan prezentat, culmea, in biroul unui ministru s-a năruit imediat. Îl informam pe Rudel Obreja ca pana și marele nostru campion Lucian Bute, pe care prin acțiunile întreprinse in Gala Bute l-a tarat in scandal, și-a exprimat susținerea pentru actuala conducere a Federatiei Romane de Box.

In ciuda minciunilor și diversiunilor create de acest om, Federatia Romană de Box continua sa existe, are un palmares de 13 medalii obținute doar in 2017 la marile competiții internaționale, a plătit datorii de peste 150.000 de euro in ultimul an și jumătate, nu mai are conturile blocate (deci nu are nici măcar cum sa se aproprie de faliment) și va avea din 2018 din nou buget din partea MTS. Trăim intr-o tara in care amenințările mafiote și încercările de intimidare nu mai pot functiona, iar FRB va acționa in instanța orice încercare de a-i pata imaginea!

Federatia Romană de Box

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here