Pentru o treime din piaţa locuinţelor din Bucureşti se ofera un preţ minim de 100.000 euro

0
1653
imobiliare-case

Oferta de locuinţe cu un preţ minim de 100.000 de euro din Bucureşti a crescut cu 30% în decurs de un an, de la o pondere de un sfert din totalul locuinţelor scoase la vânzare în oraş s-a ajuns la o pondere de o treime, potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă imobiliară Premier Estate Management.

Piaţa locuinţelor de 100.000 de euro sau mai mult este dominată de dezvoltările noi care reprezintă 61% din totalul ofertelor de pe acest segment. Brokerii explică creşterea ofertei prin interesul sporit al cumpărătorilor pentru o locuinţă mai spaţioasă sau chiar pentru o a doua locuinţă care a condus la relansarea construcţiilor şi prin creşterea preţurilor apartamentelor.

„Un apartament nou cu trei camere, cu o localizare bună, nu doar în Bucureşti, dar şi în oraşe precum Timişoara sau Cluj-Napoca depăşeşte deja acest prag. De fapt, asistăm la un dublu fenomen, pe de-o parte a crescut interesul pentru ofertele mai scumpe, 20% din cumpărători fiind interesaţi de un upgrade, pe de altă parte, preţurile apartamentelor au crescut constant în ultimii ani”, a declarat Andreea Comşa, CEO Premier Estate Management.

Pe primul loc într-un top al zonelor cu cele mai multe apartamente disponibile cu un preţ de vânzare de cel puţin 100.000 de euro se află Herăstrău, urmată de Băneasa, Dorobanţi, Floreasca, Unirii şi Kiseleff-Aviatorilor, nordul Capitalei dominând acest segment.  De altfel, acestea sunt şi zonele cele mai scumpe din Bucureşti, apartamentele scoase la vânzare în patru din aceste cartiere (Kiseleff-Aviatorilor, Dorobanţi, Floreasca şi Herăstrău) având preţuri medii de peste 2.000 de euro/mp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here