Pentru că pot: Pensia specială a funcţionarului public parlamentar se actualizează cu majorarea salariului de bază  

0
846

Parlamentarii nu se dau în lături de la nimic când vine vorba de pensiile lor speciale sau de cele ale persoanelor aflate în slujba lor. O astfel de măsură a fost luată de către Senat, la inițiativa PSD.

Subiectul privind pensiile speciale este din nou pus pe tapet. Un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea a trecut de Senat, prin adoptare tacită.

Este vorba de o măsură prin care pensia specială a funcţionarului public parlamentar se actualizează cu majorarea salariului de bază. „Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73.1 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 59/2007 privind modificarea şi completarea unor acte din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative”, prevede completarea adusă articolului 73 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar. Acdeastă măsură este valabilă şi pentru persoanele care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti. Decizia finală va fi luată de Camera Deputaţilor.

USR, prin vocea Florinei Presadă, condamnă iniţiativa PSD. Ea a susţinut că nu este deloc surprinsă de acţiunea celor 3 parlamentari PSD, pentru că ei sunt artizanii reintroducerii pensiilor speciale pentru parlamentari şi funcţionari parlamentari în 2015.

Presadă a remarcat că social-democraţii au vrut să îi răsplătească pe cei care lucrează alături de ei în Parlament. “Să nu uităm un lucru: aceste pensii de serviciu pentru funcţionarii parlamentari se plătesc din bugetul de stat! Dar cetăţenii României cotizează, pentru pensia lor, la fondul de pensii! Eu pregătesc noi propuneri legislative pentru eliminarea acestor pensii speciale”, a declarat Florina Presadă, senatoare USR, citată de Adevărul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here