Pe mâna cui vor ajunge fabricile de vagoane din Arad, Caracal și Turnu Severin

0
3857
fabricile de vagoane din Arad, Caracal și Turnu Severin

Grupul american Greenbrier şi compania Astra Rail Management, care deţine fabricile de vagoane din Arad, Caracal şi Turnu Severin vor forma o nouă companie în cadrul unei tranzacţii cu o valoare finală de 60 de milioane de euro.

Compania americană va deţine 75% din noua companie şi va plăti 30 de milioane de euro la finalizarea acordului şi alte 30 de milioane de euro la 12 luni după încheierea contractului, arată un comunicat al companiei americane postat pe piaţa Nasdaq.

Producția în România și în Polonia

Sediul noii companii va fi în Olanda iar unităţile de producţie vor fi în România şi în Polonia, cu circa 4000 de angajaţi.

Omul de afaceri german Thomas Manns, care a preluat fabricile de vagoane ale antreprenorului Cristian Burci în urmă cu patru ani, va deţine 25% din Greenbrier-Astra Rail, va fi preşedintele Consilului de supraveghere al companiei şi se va ocupa de operaţiunile comerciale ale acesteia.

Cifră de afaceri de 2,6 miliarde de dolari

Greenbrier este o companie cu o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de dolari şi peste 10.000 de angajaţi, specializată în producţia de vagoane de cale ferată şi barje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here