Pe Ghișeul.ro firmele vor putea să plătească taxele online

0
865

Ministerul Comunicaţiilor vrea să extindă platforma online Ghiseul.ro, prin care pot fi achitate taxe şi impozite, şi pentru firme, a anunţat luni, ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru.

Vor fi purtate discuţii cu Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), pentru a extinde Ghiseul.ro pentru firme, a anunţat ministrul Comunicaţiilor.

„Chiar mâine, împreună cu AADR, în jurul prânzului, avem o discuţie pe acest subiect, în sensul că dorim să extindem colaborarea şi cu alte tipuri de persoane care să poată să folosească platforma. În momentul de faţă, este de interes acest subiect şi dorim cât mai rapid să deblocăm acest cadru legislativ care să permită utilizarea platformei şi de către alte persoane”, a spus ministrul, citat de News.ro.

Platforma Ghiseul.ro poate fi utilizată, în prezent, doar de persoane fizice şi PFA-uri pentru plata taxelor şi impozitelor.

Sistemul Naţional Electronic de Plată online cu cardul a taxelor şi impozitelor (SNEP), disponibil la ghiseul.ro , este gestionat de AADR, instituţie aflată în subordinea Ministerului Comunicaţiilor.

Ministrul Cojocaru a făcut declarațiile la We Love Digital.forum, un eveniment pe teme de digitalizare, organizat de companii din domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here