Partea întunecată a lui Steve Jobs

0
2204

Andy Cunningham, fostă angajată Apple şi autoarea cărţii „Get to Aha!: Discover Your Positioning DNA and Dominate Your Competition”, mărturiseşte  pentru Business Insider: „Cred că Steve Jobs m-a dat afară de vreo 5 ori. Prima dată a fost cea mai traumatizant pentru că mi-am dat seama că era ultima dată când urma să mai lucrez cu el”.

Steve Jobs a chemat-o într-un birou unde se afla alături de CFO şi i-a spus „o să te dau afară, cred că munca ta este foarte proastă şi o să ne oprim aici”.

Cunningham spune că a fost şocată şi că „nu am plâns dar nu mai avea mult şi i-am zis «ok, dar imi datorezi 35.000 de dolari şi să vedem cum facem»”. Jobs i-a spus că nu o să o plătească „munca ta nu este bună”

A plecat de acolo şi l-a sunat pe mentorul ei, Regis McKenna şi el i-a spus „Dacă vrei ca Steve Jobs să te plătească trebuie să-l convingi cu ceva”. Ea s-a dus la el în birou şi i-a spus din nou că trebuie să-i dea banii pe care-i datorează la care Jobs a refuzat din nou, apoi ea a spus că trebuie să-i dea banii deoarece primeşte 30-40 de apeluri pe săptămână de la presă şi reporterii o întreabă cum e să lucrezi cu Steve Jobs. „Deocamdată le zic doar lucruri drăguţe”, a zis Cunningham. „Mi-a dat banii imediat apoi, ceva mai târziu, m-a angajat din nou.”

Steve Jobs se supăra foarte repede nu avea răbdare cu nimeni. Avea o viziune a ceea ce trebuia să faci şi dacă nu o făceai destul de repede sau cum trebuie atunci se enerva. Arunca cu obiecte în oameni, îi înjura, mărturiseşte autoarea care menţionează că  „pe unii dintre noi această atitudine ne-a făcut să tragem mai mult, să facem o treabă mai bună, dar pe unii această atitudine i-a distrus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here