Parlamentul European a adoptat amendamentul bugetar prin care se alocă 800.000 de euro în plus faţă de propunerea Comisiei pentru susţinerea cheltuielilor pentru competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii (COSME)

0
1499
parlamentu-european

Comisia IMCO (Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor) din Parlamentul European a votat,la propunerea eurodeputatului român Maria Grapini, acordarea unui plus de 800.000 de euro sectorului IMM-urilor, conform raportului privind alocarea Bugetului UE pentru anul 2019.

Europarlamentarul PPU-sl Maria Grapini a fost raportor din umbră pe acest subiect şi, la propunerea sa, IMM-urile au obţinut un succes, întrucât la liniile bugetare pe proiectele pilot s-a adoptat amendamentul bugetar prin care se alocă 800.000 de euro în plus faţă de propunerea Comisiei pentru susţinerea cheltuielilor pentru competitivitatea în­treprinderilor mici şi mijlocii (COSME).

“Sper ca şi IMM-urile din Româ­nia să beneficieze de aceşti bani! Autorităţile naţionale au obligaţia informării cetăţenilor şi a mediului economic. Eu sper că mesajul meu de astăzi este important şi îmbucurător!”, a declarat, la Bruxelles, doamna Grapini.

Maria Grapini subliniază că lupta sa pro IMM-uri nu este una “surdă”, dat fiind că Europa ia în calcul propuneri ori de câte ori acestea sunt serioase.

Europarlamentarul a mai avut propuneri care au fost votate la IMCO. Unele dintre acestea privesc necesitatea susţinerii competitivităţii mai puternice şi alocarea fondurilor necesare pentru transformările inerente impuse de intrarea în era digitală. Maria Grapini a atins şi problema produselor neconforme, astfel că în raport, la propunerea sa, apare şi necesitatea alocarii resurselor bugetare necesare pentru ca supravegherea pieţei să fie una eficientă şi coordonată, în vederea sporirii siguranţei con­sumatorilor.

Un alt amendament depus la Comisia IMCO impune introducerea nevoii de corelare a tuturor programelor pentru Piaţa Internă cu Regulamentul General al UE privind protecţia datelor personale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here