Oscar Downstream-fosta jucarie a sefului Garzii Financiare Sorin Blejnar-condamnat penal azi- are ambitii de dezvoltare

1
12574
Oscar Downstream

Oscar Downstream are un nou conducator…Un CEO nou, planuri mari de extindere in piata real comerciala a retailului de benzinarii…ca doar banii albi sunt in piata in valoare de 10 miliarde de euro pe an, cat masoara piata de retail cu carburanti, prin lanturile consacrate de benzinarii…

Intrucat de ceva timp unul din  protectorii din umbra, faimosul condamnat azi penal Sorin Blejnar, nu-i mai poate ajuta – Oscar s-a gandit ca n-are optiune sa mai faca bani din statii diesel point si miscarea normala si inteligenta altfel este sa intre pe aceasta piata.

Le uram succes.

In continuare redam ceea ce presa a consemnat de a lungul vremii despre Oscar Downstream.

Oscar Downstream s-a specializat in castigarea de contracte fara licitatie cu diverse institutii ale statului, reusind in cativa ani sa devina cea mai importanta companie petroliera independenta din Romania. Incepind din 2007, aceste contracte se ridica la milioane de euro. SRL-ul este inregistrat in orasul Magurele, judetul Ilfov, si este controlat de omul de afaceri Alin Nicolae, care a fost “ajutat” sa prospere de fostul director al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, trimis recent in judecata de procurorii DNA pentru o frauda de 700.000 euro.

CFR calatori, client fidel

Potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), CFR Calatori a atribuit firmei Oscar Downstream SRL un contract privind achizitionarea a 20.000 de tone de motorina Euro 5 pentru motoare diesel (SR EN 590/2009). Contractul a fost semnat pe 17 septembrie 2010 si s-a facut prin negociere directa pentru suma de 12 milioane de euro. Aceeasi firma a mai primit, in februarie 2010, un contract identic din partea CFR Calatori, valoarea celor 20.000 de tone de motorina fiind atunci de 10 milioane euro. De asemenea, Oscar Downstream a mai primit o comanda din partea CFR Calatori, in martie 2010, e adevarat mai micuta, tot pentru livrarea de motorina diesel, in valoare de aproximatov 1,7 milioane euro.

Institutiile statului au abonament la SRL

CFR Calatori nu este singura companie de stat care il ajuta pe Alin Niculae sa prospere. Astfel, potrivit site-ului de licitatii publice, in cursul anului 2010, SC Oscar Downstream a primit contracte fara licitatie din partea Aeroportului Otopeni, Companiei Nationale a Huilei si regiilor de transport public din Craiova si Brasov. Acelasi lucru s-a intamplat si in 2009, cand Oscar Downstream a primit comenzi de la Compania Nationala a Huilei, Electrocentrale Deva, Complexul Energetic Craiova, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Complexul Energetic Turceni si iarasi CFR Calatori (un alt contract de 10 milioane euro).

Paradisul fiscal din apartamentul la bloc

Conform datelor de la Registrul Comertului, compania Oscar Downstream este inregistrata in orasul Magurele, judetul Ilfov, are un capital social de 2,4 milioane lei, fiind detinuta de Costina Niculae (5%) si Redspectrum Management Limited (95%), un off-shore inregistrat in Cipru, controlat de omul de afaceri Alin Niculae. Compania este administrata de Oscar Management, un alt SRL ce isi are sediul intr-un apartament de bloc din sectorul 6 al Capitalei. Alin Niculae este un om de afaceri discret, fiind foarte putine informatii despre el aparute in presa. Mai intai, si-a incercat norocul in mai multe domenii (alcool, constuctii, imobiliare), insa consacrarea in lumea afacerilor a venit o data cu intrarea pe piata produselor petroliere, cu deosebire dupa liberalizarea acestei piete in 2007. Articole de presa au semnalat ajutorul pe care fostul director al CFR Calatori Alexandru Noaptes (trimis recent in judecata de procurorii DNA pentru o frauda de 700.000 euro) l-a acordat firmei Oscar Downstream sa prospere, prin oferirea de contracte fara licitatie. In ianuarie 2009, Alexandru Noaptes a fost destituit din functie de ministrul Transporturilor de atunci, Radu Berceanu, insa afacerile lui Alin Niculae cu CFR Calatori nu s-au diminuat.

Prosperitate pe banii statului

Remarcabila este si cresterea accelerata a cifrei de afaceri pe care a inregistrat-o SC Oscar Downstream SRL din 2007, dupa ce a inceput sa castige pe banda rulanta licitatii fara negociere cu institutii ale statului. Astfel, in 2006, Oscar Downstream SRL avea o cifra de afaceri de 60 milioane euro, in 2007, dupa liberalizarea pietei produselor petroliere, cifra ajunge la 140 milioane euro, dupa care salta la 270 milioane euro in 2008. Criza economica mondiala va afecta compania, indeosebi ca urmare a fluctuatiilor pe care le-a inregistrat pretul petrolului, astfel incat cifra de afaceri a companiei a scazut la 200 milioane de euro in 2009.

In verme de Oscar Downstream prospera, CFR Calatori se adanceste tot mai mult in criza. In primele cinci luni ale anului in curs, compania feroviara a avut o cifra de afaceri de 800,37 milioane lei, in scadere cu 3,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a diminuarii traficului de calatori cu peste 13%.

IN 2011 Oscar Downstrream ajungea la aproximativ 400 milioane de euro iar recent Ziarul Financiar anunta pompos ca actionarii Oscar au …10 milioane de euro pentru investitii in acest an….

Cum se scrie istoria….

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here