Papalekas castiga detasat clientul Unicredit in dauna lui Liviu Tudor

0
1626
Liviu Tudor pierde unul din cei mai importanti chiriasi ai sai Unicredit își mută divizia de servicii, cu circa 1.200 de angajați, din parcul de afaceri al lui Liviu Tudor în campusul lui Ioannis Papalekas
Liviu Tudor avea inchiriati catre UNICREDIT in complexul Novopark aproape 13000 mp ceea ce inseamna ca pierde din veniturile sale aproximativ 130,000 euro lunar, un venit important in structura de venituri ale grupului.
Novo Parc este un parc usor invechit care merita un upgrade iar chiriasii incep sa perceapa acest lucru in ciuda unei asezari strategice a acestui parc langa o statie de metrou intr-o zona foarte apropiata de oras.
Unicredit Business Integrated Solutions (UBIS), divizia de servicii a grupului bancar Unicredit, își va muta în februarie 2020 cei aproximativ 1.200 de angajați care lucrează acum în complexul de afaceri Novo Park din Pipera, aflat în proprietatea lui Liviu Tudor, în Globalworth Campus, al lui Ioannis Papalekas, unde va ocupa aproximativ un sfert din ultimul turn aflat în construcție.
Tranzacția de închiriere este estimată la 1,3 milioane de euro pe an și este una dintre cele mai mari ale primului semestru. Înainte de a fi prezentată aici.
U2 decis să permită angajaților ca două zile pe săptămână să lucreze de acasă. Angajații au fost anunțați de mutare în urmă cu trei luni. Grupul bancar va plăti pentru noul spațiu o chirie anuală de circa 1,3 milioane euro, calculată la o chirie medie estimată de Globalworth la 12,2 euro/metru pătrat/lună. La sfârșitul primului trimestru din acest an, Globalworth avea ocupat aproximativ 60% din turnul 3, în suprafață de 34.836 de metri pătrați. Spre comparație, pentru sediul central, aflat tot în proprietatea Globalworth, Unicredit plătește o chirie anuală de 3,9 milioane de euro pentru o suprafață închiriată de circa 15.500 de metri pătrați. Reprezentanții Globalworth nu au vrut să comenteze informația.
Tranzacția de mutare din Novo Park în Globalworth Campus este una dintre cele mai mari din acest an, după reînnoirea contractului de închiriere al eMAG din Swan Office Park, pre-închiriea unui spațiu de 13.000 de metri pătrați în Dacia One de către ING Tech și închirierea de către WeWork a întregii clădiri Matei Millo, pe care Forte Partners o construiește lângă Palatul Telefoanelor.
Complexul Globalworth Campus este format din trei turnuri cu 12 etaje fiecare, două identice deja construite și unul cu o suprafață mai mare, ce urmează a fi definitivat până la finalul anului. Printre chiriașii campusului se numără Amazon, Honeywell, Mindspace, Dell și Stefanini. Chiria anuală contractată deja este de 7,1 milioane de euro și are potențialul de a ajunge la 14,4 milioane de euro, când va fi închiriată întreaga suprafață de 92.026 de metri pătrați a celor trei imobile, potrivit rapoartelor prezentate acționarilor Globalworth.
Citeste si  LIVIU TUDOR, AFACERISTUL CARE CASTIGA 2.000.000 DE EURO LUNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here