Pandele -umple golul din buzunarul televiziunii sale- proiect de 500,000 euro finantat de Consilul Judetean Ilfov!

0
814

Potrivit unui articol pe care il citam integral din Evz.ro, Pandele tocmai isi “finanteaza” tot din bani publici televiziuunea cu audienta zero facuta pentru Gabi Firea-Metropola tv.

În România, totul este posibil dacă ai “omul potrivit, la locul potrivit”. Așa se întâmplă și în cazul unui post de televiziune, care a primit din partea statului un buget de 2,4 milioane de lei. Nume grele sunt implicate în acest scandal, printre ele fiind Hubert Thuma și Florentin Pandele, soțul celebrei Gabriela Firea.

Metropola TV, postul Consiliului Local Voluntari, se pare că a tras un loz câștigător. Aflat sub controlul primarului Florentin Pandele, postul de televiziune a primit aprobarea pentru un proiect care valorează aproximativ 500.000 de euro.

Banii aceștia vor fi oferiți de către Consiliul Județean Ilfov, condus de Hubert Thuma. Important este de precizat faptul că, în urmă cu mai puțin de un an, cei doi politicieni au apărut împreună la acest post de televiziune.

Pe 30 septembrie 2021, Consiliul Județean Ilfov a decis să acorde câteva fonduri pentru proiecte culturale, care să le promoveze județul. Suma disponibilă a fost de 3,6 milioane de lei. După ce mai multe proiecte au fost depuse, avem și un câștigător. Se pare că cel mai convingător a fost cel al televiziunii locale Metropola TV, care a primit o finanțare de 2,432 milioane de lei, potrivit Newsweek.

Suma nu este deloc una de neglijat, însă nici voturile acordate nu sunt puține. Potrivit celor de la buletin.de, proiect pentru promovarea patrimoniului cultural din Ilfov a primit 27 de voturi pentru, ale consilierilor PSD, PNL, PMP și ProRomânia și 5 contra, ale consilierilor USR.

Totul se poate atunci când ai omul potrivit, iar asta se vede din modul în care au evoluat lucrurile. Hubert Thuma, președinte al Consiliului Județean Ilfov, a primit o condamnare pentru acte de corupție în octombrie 2014. Sentința a fost de șase luni de închisoare cu executare și doi ani perioadă de reabilitare. În 2017, acesta a declarat faptul că este curat și că respectă criteriile de integritate ale partidului. Doi ani mai târziu, pe 1 decembrie 2020, el apare alături de primarul Florian Pandele la Metropola TV, arătând o prietenie destul de închegată între ei. Coincidență sau nu, exact în ziua în care Hubert Thuma aproba fondul de 500.000 de euro pentru televiziune, aceștia au publicat un articol lăudabil despre activitatea liberalului.

„Atunci când au lansat proiectul ,,Umple golul din viaţa ta”, cei din conducerea Consiliului Judeţean Ilfov nu s-au aşteptat ca demersul lor să depăşească graniţele şi să ajungă în toată Europa, chiar şi în Statele Unite. Este ceea ce le-a transmis preşedintele instituţiei, Hubert Thuma, jurnaliştilor televiziunii publice din Germania, ARD, într-un interviu în limba germană” arată site-ul acestei televiziuni.

Informații despre televiziunea care a primit fonduri de 500.000 de euro de la stat

Metropola TV este o televiziune de stat, deținută de Consiliul Local Voluntari prin intermediul firmei Publivol Creativ. Singurii acționari ai acestui post TV sunt Consiliul Local Voluntari și FC Voluntari. Deși este destul de bine pus și se află sub coordonarea lui Pandele, totuși au fost sancționați pentru servilismul unui moderator la adresa Gabrielei Firea, soția primarului din Ilfov. Aceasta nu este singura sancțiune pe care postul TV o primește. Au primit amenzi și pentru emisiunile realizate de Mădălin Ionescu, dar și pentru o serie de emisiuni cu anti-vaxxeri celebri, precum Monica Pop, Adina Alberts sau Florin Zamfirescu.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, postul Metropola TV nu stă deloc bine la capitolul venituri. În anul 2020, Publivol Creativ a avut 43 de angajați și o pierdere de puțin peste trei milioane de lei. Cu toate acestea, au primit o finanțare extrem de mare din partea statului pentru un proiect cultural.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here