Pana la inventarea taxei pe aer noul guvern scotoceste in buzunarele Transelectrica dupa bani, cerandu-i dividende suplimentare, dupa ce a bagat mana si in buzunarele Romgaz si Conpet

0
1522

ransportatorul de energie Transelectrica a convocat Adunarea generală a Acționarilor, pentru luna octombrie, propunând, la solicitarea statului român, distribuirea unor dividende suplimentare, în valoare de 170 milioane lei. Solicitarea statului, prin Ministerul Energiei, survine unor cereri similare transmise în ultimele zile către Romgaz și Conpet. Profitul semestrial al transportatorului de energie Transelectrica a fost de 98 milioane lei, cu 31% mai mic decât în primul semestru din 2016.

Profitul semestrial al transportatorului de energie Transelectrica a fost de 98 milioane lei, cu 31% mai mic decât în primul semestru din 2016.

OUG nr. 29/2017, adoptată anul acesta de Guvern tocmai pentru a-și putea majora suma încasată din dividende de la companiile pe care le controlează, prevede că aceste societăți pot da dividende acționarilor și din rezervele financiare constituite, precum și din rezultatul pozitiv reportat al anilor trecuți, nu doar din profitul curent, așa cum prevedea legislația anterior în vigoare. Demersul Ministerului Energiei reflectă „foamea de bani” a Guvernului în prag de rectificare bugetară și este de așteptat ca, în perioada următoare, acesta să adreseze solicitări similare de dividende suplimentare și altor companii de stat, în special celor din energie, care sunt cele mai profitabile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here