Palatul Telefoanelor este pe lista monumentelor istorice, iar dacă proprietarul va dori să-l vândă va trebui să ofere Guvernului şi autorităţii locale posibilitatea să acceseze preţul de vânzare stabilit de piaţă

0
1736
Romtelecom

„Doresc noii conduceri a ANCOM să continue negocierile pentru Palatul Telefoanelor. Mi se pare că era un simbol pentru industria de comunicaţii şi mi-ar fi plăcut ca Autoritatea să funcţioneze acolo, cu toate că implică şi nişte riscuri. Clădirea e foarte veche, dar este ilustrativă. Mi-aş dori ca atunci când mai vin în vizită la ANCOM să vin la Palatul Telefoanelor. Palatul Telefoanelor este pe lista monumentelor istorice şi oricând proprietarul va dori să-l vândă va trebui să ofere Guvernului şi autorităţii locale posibilitatea să acceseze la preţul de vânzare stabilit de piaţă. Oricând vor exista prilejuri pentru achiziţionarea lui”, a spus Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în cadrul conferinţei de bilanţ.

Proprietarul Palatului Telefoanelor, compania Telekom, şi-a exprimat punctul de vedere încă din 2015 pe subiectul vânzării clădirii respective.

Astfel, la vremea respectivă, fostul şef al Telekom România, Nikolai Beckers, a susţinut că vânzarea Palatului Telefoanelor nu este o prioritate pe agenda grupului de telecomunicaţii.

În data de 17 octombrie 2014, s-a finalizat dezbaterea publică privind procesul decizional de exercitare din partea Ministerului pentru Societatea Informaţională a dreptului de preempţiune al statului cu privire la Palatul Telefoanelor, clădire scoasă la vânzare de Telekom Romania Communications, în proprietatea căreia se află.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here