Palatul Telefoanelor este pe lista monumentelor istorice, iar dacă proprietarul va dori să-l vândă va trebui să ofere Guvernului şi autorităţii locale posibilitatea să acceseze preţul de vânzare stabilit de piaţă

0
1945
Romtelecom

„Doresc noii conduceri a ANCOM să continue negocierile pentru Palatul Telefoanelor. Mi se pare că era un simbol pentru industria de comunicaţii şi mi-ar fi plăcut ca Autoritatea să funcţioneze acolo, cu toate că implică şi nişte riscuri. Clădirea e foarte veche, dar este ilustrativă. Mi-aş dori ca atunci când mai vin în vizită la ANCOM să vin la Palatul Telefoanelor. Palatul Telefoanelor este pe lista monumentelor istorice şi oricând proprietarul va dori să-l vândă va trebui să ofere Guvernului şi autorităţii locale posibilitatea să acceseze la preţul de vânzare stabilit de piaţă. Oricând vor exista prilejuri pentru achiziţionarea lui”, a spus Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în cadrul conferinţei de bilanţ.

Proprietarul Palatului Telefoanelor, compania Telekom, şi-a exprimat punctul de vedere încă din 2015 pe subiectul vânzării clădirii respective.

Astfel, la vremea respectivă, fostul şef al Telekom România, Nikolai Beckers, a susţinut că vânzarea Palatului Telefoanelor nu este o prioritate pe agenda grupului de telecomunicaţii.

În data de 17 octombrie 2014, s-a finalizat dezbaterea publică privind procesul decizional de exercitare din partea Ministerului pentru Societatea Informaţională a dreptului de preempţiune al statului cu privire la Palatul Telefoanelor, clădire scoasă la vânzare de Telekom Romania Communications, în proprietatea căreia se află.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here