Pakistanul se desparte greu de creatia sa…

0
2308

După 9/11 ăsta a fost planul dezvoltat de CTC în cadrul Agenției – CTC a fost la comanda bătăliei antiteroriste și capturarea lui UBL prin crearea unității speciale CTC-SO. Această unitate specială a inițiat un plan de “apropiere” asemănător în Afganistan – distrugând infrastructura Taliban prin “apropierea” de afgani – luptând împreună pentru aspirațiile lor și nu numai bani și încurajări americane.

Se înțelege, banii, instructorii și echipamentul militar au curs râuri, râuri… Sudul era problema și Nordul speranța. Povestea spune că Hamid Karzai, după ce s-a bătut palma, a trecut din Pakistan în Afganistan cu mai multe milioane singur, fără escortă, doar cu măgărușii lui… A reușit să treacă neobservat de toate posturile de control al Talibanilor. Citeam pe undeva că – în același timp, cei mai talentați ofițeri CIA – from clandestine units, din toate colțurile lumii, s-au cerut să fie parte din primele echipe care vor acționa în Afganistan. Afganistanul era locul de unde americanii fuseseră loviți – unde era Bin Laden, și ofițerii americani se cereau în prima linie a luptei antiteroriste.

Local, în centrul luptei a fost ales – nimeni altul decât Hamid Karzai – viitorul președinte, care a reușit să unifice majoritatea triburilor împotriva talibanilor sub coordonarea directă a Agenției. Trebuie spus că tatăl lui Karzai fusese executat de Talibani – un stimulent extraordinar pentru lupta împotriva Talibanilor. Bineînțeles, Hamid Karzai era cunoscutul Agenției cu mult înainte de 9/11 – un alt mare stimulent. Problema cea mare a fost – și încă a rămas în opinia mea, a fost Pakistanul, care a creat Talibanul în Afganistan ca o forță conducătoare tampon – tot împotriva unei invazii indiene…

Totul la pakistanezi are reverberație indiană – totul. Pakistanul se desparte foarte greu de Creația sa – de Taliban, sau poate nu se desparte deloc până la urmă – după cum ne arată ultimele “mișcări-de-reconciliere” și încă mai speră să conducă Afganistanul prin Talibani. Dar asta-i altă poveste de spus. Acum văd că e rândul Saudiților să facă același lucru în Liban – good luck. Enjoy :))

Lebanon: Saudi Arabia Is Courting Syrian Refugees, Politician Says

According to a Sunni politician in Lebanon, Saudi Arabia is reportedly courting Syrian refugees in Lebanon with the goal of establishing an anti-Hezbollah Sunni militia. The politician said Saudi Deputy Crown Prince Mohammed bin Salman sees Sunni Syrian refugees with military training as a way to harass Hezbollah, and he may be using Saudi philanthropic organizations that provide aid to refugee camps as a way to court potential militia recruits. Though Stratfor could not verify the politician’s claims, it is clear that Saudi Arabia is using Syria’s convoluted battlespace as a way to expand its regional clout.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here