Ovidiu Miculescu-Radio Romania Actualitati – The bags under my eyes are …Prada(uiala pe bani publici)

0
3723
miculescu

Mogulie la stat a directorului general de la RADIO România. A călătorit mai mult decât Iohannis și Cioloş la un loc, a cheltuit sume fabuloase pe bilete de avion, clasa business și s-a cazat numai la lux.

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, nu se uită la bani când vine vorba despre confortul personal iar în interes de serviciu călătoreşte doar la business. Risipeşte sume fabuloase pe zboruri care-l poartă prin toate colţurile lumii, se cazează numai la lux, dar, când e întrebat despre costuri, confort şi bani cheltuiţi, spune zeflemitor că nu-şi aminteşte.

Dezvăluirile de pe tolo.ro arată că  Ovidiu Miculescu, un domn corpolent, cu o guşă care atârnă relaxată peste gulerul cămăşilor sale Ermenegildo Zegna, s-a deplasat în străinătate de 32 de ori, între 1 iulie 2014 şi 1 iulie 2016, cheltuind peste110.000 de euro.

A fost de două ori în China, de două ori în SUA și a ajuns în Australia, Myanmar, Cuba, Canada, India, Brazilia, Norvegia și Malaezia. A zburat la business nu doar pe destinațiile lungi, la prețuri de peste 5.000 de euro, de la 4 ori la 8 ori mai mari decît cele de la economic. Tot la business a zburat și în zboruri de o oră și ceva, spre Turcia, Cehia sau Polonia, cu bilete de 900 de euro. Practic,  în doar doi ani, șeful radioului public a bifat, cu excepția Africii și a Antarcticii, toate continentele: America de Nord, America de Sud, Europa, Asia și Australia și Oceania.

În primăvara aceasta, Miculescu s-a deplasa în interes de serviciu la Basel, pentru o conferinţă EBU, sub sloganul ”Maximizing contribution by public service media to society”. A călătorit tot la business, spre deosebire de omoloaga sa de la BBC Radio, Helen Boaden, care nu doar a ales să zboare economic, ci a optat pentru o cazare de trei ori mai ieftină.

În Japonia a fost însă cu mult mai scump. Contribuabilul a plătit pentru deplasarea lui Miculescu în Ţara Soarelui răsare, 38.793de lei,  aproximativ 8.600 de euro pentru o săptămână.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here