Oscar Downstream in legaturi periculoase

0
6390
Oscar Downstream

Oscar Downstream s-a specializat in castigarea de contracte fara licitatie cu diverse institutii ale statului, reusind in cativa ani sa devina cea mai importanta companie petroliera independenta din Romania. Procurorii DNA s-au sesizat si au retinut inca doi aghiotanti ai lui Sorin Blejnar, care sunt acuzati ca, ajutati de fostul sef ANAF, au dat un tun de 10 milioane de euro, cu afaceri cu motorina. Interesant, printre partenerii de afaceri ai celor doi se afla si milionarul Alin Niculae, abonat la contracte cu statul.

blejnar Locotenentii lui Blejnar, afaceri cu milionarul Alin Niculae

codrut marta 245x300 Locotenentii lui Blejnar, afaceri cu milionarul Alin Niculae

alin niculae oscar downstream11 241x300 Locotenentii lui Blejnar, afaceri cu milionarul Alin Niculae

Alin Niculae vinde motorina companiilor de stat prin firma Oscar Downstream

Procurorii anticoruptie au anuntat zilele trecute ca au documentat activitatea infractionala a lui Nicolae-Catalin Cristea (asociat si administrator al firmei Eco Oil Reciclig SRL) si Cristinel Liposteanu (angajat al firmei respective), acuzandu-i pe acestia de evaziune fiscala in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave. Concret, cei doi sunt acuzati ca, in doar patru luni, in anul 2008, au prejudiciat statul cu aproape 10 milioane de euro, omitand sa inregistreze operatiunile comerciale cu reziduuri petroliere in regim suspensiv de la plata

accizelor datorate bugetului de stat si „inregistrand in evidentele contabile cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, reprezentand servicii de reconditionari rezervoare  efectuate de o firma fantoma”.

schita Locotenentii lui Blejnar, afaceri cu milionarul Alin Niculae

Legaturi periculoase

Reporterii „National” au descoperit ca Liposteanu si Cristea au fost indicati drept „oameni ai lui Blejnar” dinainte de scandalul dosarului in care fostul sef ANAF este acuzat de fapte de crima organizata, alaturi de fostul sau sef de cabinet Codrut Marta, fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu si omul de afaceri Radu Nemes.

Mai exact, numele firmei Eco Oil Reciclig SRL apare intr-o plangere penala, printre societatile protejate de Blejnar. Mai mult, numele celor doi evazionisti apar si intr-un raport al Curtii de Conturi realizat inca din 2009, in care se precizeaza ca acestia fac parte dintr-o grupare bine organizata, care insala statul cu zeci de milioane de euro. In aceste conditii, ar fi interesant de vazut cum a fost posibil ca escrocii sa deruleze afacerile ilegale pana in 2012 si cine a avut interesul sa-i lase sa fure. Culmea, printre partenerii de afaceri ai lui Cristea si Liposteanu se afla si milionarul Alin Niculae, despre care „National” a dezvaluit ca a facut o avere de 20 de milioane de euro intr-un timp record, vanzand motorina companiilor de stat, prin firma sa, Oscar Downstream.

Untitled Locotenentii lui Blejnar, afaceri cu milionarul Alin Niculae

Sursa: Investigatorul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here