ONPCSB a identificat 286 de persoane care au realizat transferuri cu Panama

0
2508

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a identificat 286 de persoane fizice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama, a declarat, marți, Neculae Plăiașu, președintele Oficiului, în cadrul Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților.

“Până în prezent, în bazele de date ale Oficiului au fost înregistrate 286 de persoane fizice și juridice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama. Au intrat 21,7 milioane euro și au ieșit 50,5 milioane euro. Cifrele sunt influențate de condiția barem mai mare de 15.000 de euro”, a explicat Plăiașu.

El a precizat că Panama este un areal cu posibilități și legături faptice de protecție a unor tranzacții, fluxuri financiare, cu conținut în zona spălării banilor sau finanțării terorismului.

“În procedurile interne ale noastre, tranzacțiile financiare și comerciale cu legături spre entitățile și teritoriile menționate îmbracă caracteristici de risc ridicat, major, cu consecințe în creșterea operativității de analiză. Panama este un areal cu posibilități și legături faptice de protecție a unor tranzacții, fluxuri financiare, cu conținut în zona spălării banilor sau finanțării terorismului. Interesul nostru pentru Panama a avut la bază și un istoric cu trimitere la zona spălării banilor și finanțării terorismului fapt ce ne-a făcut să realizăm o legătură directă cu unitatea de informații din acest stat”, a mai afirmat oficialul Oficiului.

De asemenea, el a reamintit că instituția monitorizează zilnic, prin specialiști, informațiile publice și le angrenează în procedurile specifice pentru a operaționaliza eventualele suspiciuni și indicii de spălare a banilor sau de finanțare a terorismului.

Sursa: Agerpres.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here