Omul de afaceri Ştefan Vuza preia activele producătorului de celuloză şi hârtie Someş Dej. Vrea să repornească fabrica

0
2672
Ştefan Vuza

S.C. Chimcomplex S.A. Borzesti, parte din grupul de firme SCR controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, a câştigat licitaţia pentru achiziţia pachetului 1 din activele Someş Dej. Omul de afaceri vrea să redeschidă fabrica, alături de un partener şi să angajeze 400 de oameni. De asemenea, Vuza vrea activele funcţionale ale Oltchim.

S.C. Chimcomplex S.A. Borzeşti, firmă controlată de omul de afcaeri Ştefan Vuza, a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru achiziţia pachetului 1 din activele  companiei producătoare de celuloză şi hârtie Someş Dej, informează un comunicat al companiei.

Compania anunţă, de asemenea, ca intenţionează să redeschidă după un an fabrica de hârtie de Someş printr-un parteneriat cu o companie de specialitate. În prima etapa, fabrica de hârtie va angaja 400 de oameni. Platforma Someş cuprinde 40 ha de teren şi construcţii industriale, la care se adauga serviciile adiacente: staţii tratare ape, staţii electrice, depozite, depou CFR, infrastructura rutieră, etc. “Repornirea combinatului Someş Dej este acum un obiectiv ce intra in linie dreapta, obiectiv pe care îl merita Dejul şi toti specialiştii din acest oraş”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, pentru anul viitor  Chimcomplex are în plan achiziţia activelor funcţionale Oltchim, iar împreuna cu platforma de la Dej să dezvolte noi afaceri in domeniul chimiei sării, constituind  Compania Romană de Chimie (CRC) pe aceste trei centre logistice distribuite naţional.

Pe direcţia afacerilor specifice fostului combinat Someş, respectiv producţia de celuloza şi hârtie, echipa de management Chimcomplex a finalizat negocierile cu un partener de specialitate din domeniu, iar după un an de investiţii va reporni împreuna cu acesta, in prima etapa, fabrica de hârtie unde va angaja in total pe ambele divizii 400 salariaţi.

Simeş Dej este în insolvenţă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here