Ofertele pentru joburi de acasă au fost cele mai căutate în luna martie

0
980
munca de la distanță
Dacă în lunile anterioare, angajații își căutau joburi pornind în principal de la criterii precum domeniul de activitate sau compania angajatoare, în luna martie cele mai multe căutări pe platforma Bestjobs.ro au fost pentru job-uri remote sau work from home, cu un volum total de peste 250.000 de căutări.
Angajații din financiar, transporturi sau inginerie au fost și ei activi în căutarea unui nou loc de muncă, nu neapărat remote, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 80.000.
În luna martie, se observă o scădere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din domeniul medical&pharma. Astfel, aceștia au realizat cu 20% mai puține căutări de job-uri în acest domeniu comparativ cu luna februarie a acestui an.
De partea cealaltă, domeniile în care angajarea de personal nou a scăzut semnificativ, în vremea epidemiei de coronavirus sunt transporturile, turismul și HoReCa, cu un minus care ajunge și la 25% doar în luna martie. În ceea ce privește recrutarea de personal specializat, din categoria white collars, numărul de posturi promovate a fost relativ stabil în raport cu perioada anterioară.
Huawei Technologies, Enel și Vodafone au atras cei mai mulți candidați în luna martie, cu aproape 6.000 de aplicanți
Dacă în lunile anterioare topul companiilor care primeau cei mai mulți aplicanți era condus mai ales de jucătorii din domeniul retail sau financiar, în luna martie candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de telecom, tehnologie, energie și farma.
Citeste si  Aproape 100.000 de căutări pentru joburi care pot fi desfășurate de acasă în luna august

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here