Ochii și urechile lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu , “supervizorul” Vasilicăi Dăncilă, în numai patru luni și doar de la o singură firmă, a încasat peste 114.000 de lei

0
3057

După două tentative eșuate de premieri care în loc să fie 100% obiedienți, au ieșit în decor și cu opinii personale, Liviu Dragnea nu a mai dorit să riște și de data aceasta a instalat pe scanul de lider de la Palatul Victoriei o doamnă din  Teleorman. Vasilica Dăncilă a fost mulți ani europarlamentar, dar nu s-a remarcat prin nimic. De altfel, notorietatea acesteia, înainte de a fi prim ministru era una care tindea spre zero.

Până acum ea a ieșit în evidență mai mult prin greșelile gramaticale repetate și a devenit ținta glumelor atât a jurnaliștilor, cât și a internauților. Asta nu l-a deranjat foarte mult pe președintele PSD, care a dorit doar să se asigure că Dăncilă nu-i iese din cuvânt și că nu va manifesta vreodată tendințe de rebeliune. Astfel el a trimis-o pe umbra sa, Anca Alexandrescu, la Palatul Victoria să-i supervizeze toate mișcările noului premier.

Anca Alexandrescu este de profesie jurnalistă și a lucrat la Evenimentul Zilei. Ea este fina de cununie a realizatorului Antena 3, Radu Tudor și fiica jurnalistului Horia Alexandrescu. Colonelul în rezervă Cornel Nemetzi, fost șef al serviciului de spionaj clasic, a acuzat-o că ar fi fost plătită de SIE pentru a executa anumite servicii. Informațiile nu au fost, însă niciodată confirmate.

În epoca Năstase, aceasta era acreditată ca reporter politic la PDSR și a fost racolată foarte ușor de acesta, care i-a oferit imediat funcția de consilieră. Aflată mereu în apropierea celor mai puternici oameni din România, Anca Alexandrescu a reușit să-și păstreze funcția de coordonatoare a comunicării centrale a social democraților, chiar dacă șefii ei au fost executați unul câte unul. Este vorba despre Adrian Năstase, cel care a lansat-o și de Victor Ponta, căruia i-a fost alături până la înlăturarea din funcție.

Acum și Liviu Dragnea a cooptat-o lângă el, acordându-i încredere maximă. Pentru a se asigura că Viorica Dăncilă nu va călca strâmb, a trimis-o la Palatul Victoria, ca și consilier neremunerat, iar aceasta este efectiv nedezlipită de premier.

În trecut, Anca Alexandrescu l-a consiliat cu succes și pe fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, care chiar dacă a ținut Bucureștiul pe loc timp de 10 ani, a continuat să fie votat datorită unei comunicări eficiente. Comunicarea lui era populistă și mincinoasă, dar cu mare priză la publicul care refuza să vadă realitatea din teren. Autostrada suspendată și sala de sport rămasă pe hârtie sunt doar două dintre proiectele cu care s-a lăudat în campanii Oprescu. Din acest motiv, astăzi toate evenimentele majore se desfășoară la Cluj și nu în capitala țării.

Ieșită o perioadă din sfera politică, Anca Alexandrescu a fost director de comunicare al grupului KazMunayGas, compania kazahă care a preluat datoriile Rompetrol de la Dinu Patriciu, dar din august 2017, ea a revenit la butoanele PSD.

Fosta jurnalistă nu este remunerată pentru munca depusă la Palatul Victoria și nu mai figurează nici pe ștatul de plată de la Camera Deputaților. Cu siguranță, însă câștigă foarte mulți bani, ținând cont de informațiile pe care le deține, dar și datorită profesionalismului de care a dat dovadă în domeniul comunicării.

”În numai patru luni și doar de la o singură firmă, Anca Alexandrescu a încasat peste 114.000 de lei. De la Rompetrol (KMGI – adică KazMunay Group International), consiliera lui Dragnea nu ne-a zis cât a luat. Și nici de la muribunda de stat IOR (care numai anul trecut a avut pierderi de 1,5 milioane de lei), unde a fost membru în CA până în noiembrie 2016 (ce e drept, nu înțelegem cum a supraviețuit ea acolo, la firma statului, pe mandat al guvernării tehnocrate, dar treacă; sau nu?)”, scria jurnalistul Catalin Prisacariu pe blogul sau

Toate detaliile pe:

https://www.bugetul.ro/ochii-urechile-liviu-dragnea-detalii-incendiare-supervizorul-vioricai-dancila/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here