Obligațiunile emise de cel mai mare proprietar de birouri din România au atras o investiție de la BERD de încă 100 milioane euro

0
895

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va investi încă 100 de milioane de euro în obligațiuni emise de Globalworth Real Estate Investment Limited, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România.

Investiția BERD reprezintă 10,9% din totalul emisiunii lansate de investitorul imobiliar, care vor fi listate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Irlanda. Astfel, valoarea emisiunii de eurobonduri derulată de Globalworth depășește 1 miliard de euro.

Aceasta este a doua investiție realizată de BERD în cadrul Globalworth Real Estate Investments Limited, după cea de la sfârșitul anului trecut, când a preluat 4,4% din companie în cadrul unei oferte publice pentru susținerea dezvoltării portofoliului companiei și a operațiunilor din România și Polonia.

Atunci, BERD a investit 50 de milioane de euro, în cadrul unei emisiuni de obligațiuni în urma căreia Globalworth a strâns 340 de milioane de euro.

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a lansat în vara anului trecut, la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) obligațiuni corporative cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieței de capital românești.

Globalworth este listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia.

Portofoliul companiei are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here