Oana Petrescu, CEO Blue Air, anunta ca Blue Air se pregateste pentru listarea directa pe Bursa de la Londra iar procesul se va initia in primavara anului viitor pentru a avea situatii financiare auditate care sa reflecte situatia din anul acesta. S-a renuntat la preluarea inversa propusa de Ridgecrest LTD

0
1110

„Din punctul nostru de vedere renuntarea la preluarea inversa nu este un esec, ci doar eliminarea unei variante tactice de accelerare a listarii. In urma fazei de testare a pietei s-a dovedit ca preluarea inversa ar aduce prea multa complexitate data fiind situatia in care se afla Blue Air si piata aviatica – asa ca am hotarat sa ne listam direct.

Calendarul listarii pe piata alternativa de la Londra (“AIM”) nu s-a schimbat – am renuntat doar la preluarea inversa a Ridgecrest Ltd, din motive tehnice.

Data noastra tinta pentru listare a ramas inceputul anului viitor, ideal in martie 2022, astfel incat sa avem deja situatii financiare auditate pentru anul incheiat la 30 septembrie 2021 si sa putem finaliza in bune conditii Prospectul si toate procedurile de pre-listare si promovare a Ofertei.

In plus, ne asteptam ca pana atunci Romania sa recupereze semnificativ decalajul de vaccinare comparativ cu alte tari europene, iar traficul aerian de calatori sa se relanseze dupa valul de pandemie din iarna aceasta, astfel incat sa avem o oferta atractiva nu doar din punct de vedere al performantelor Blue Air, ci si din punct de vedere al potentialului pietei.

Suntem deja in discutii cu mai multi investitori ancora, foarte interesati in aceasta listare, iar saptamana trecuta a avut loc un prim ‘road show’ de prezentare la Londra atat cu acestia, cat si cu compania de brokeraj selectata pentru organizarea listarii.

Decizia finala listare vs. private equity vs. investitor strategic o vom lua in luna decembrie 2021, impreuna cu reprezentantii statului roman, functie de situatia financiara a companiei, rezultatele auditului la 30 septembrie 2021 si al procesului de atragere investitori (in curs) si dupa analiza comparativa a celor 3 variante de atragere capital si a optiunilor strategice ale Statului Roman privind cele 75% din actiunile Blue Air gajate in prezent in favoarea Ministerului de Finante pentru garantarea garantiei de stat emisa in favoarea Blue Air in octombrie 2020 cu titlu de ajutor de stat”, a declarat Oana Petrescu – CEO blue Air.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here