O rachetă SpaceX a distrus satelitul lui Zuckerberg

0
3226
O rachetă SpaceX a distrus satelitul lui Zuckerberg

Satelitul fondatorului Facebook în valoare de 95 milioane de dolari furniza conectivitate la internet populației din zonele sărace sau greu accesibile.

O racheta SpaceX a distrus satelitul în valoare de 95 milioane de dolari care aparţinea organizaţiei Internet.org, o iniţiativă a lui Zuckerberg prin care doreşte să ofere internet în zonele sărace sau greu accesibile. Racheta Falcon 9 aparţinea companiei SpaceX, co-fondată de Elon Musk.

Mesajul lui Zuckerberg

Şeful Facebook se află în aceste zile în Africa. De acolo, el a publicat un mesaj după explozie: “Mă aflu aici în Africa şi sunt profund dezamăgit să aud că lansarea ratată a SpaceX ne-a distrus satelitul care ar fi furnizat conectivitate atâtor antreprenori şi celorlalţi oameni de pe continent”.

Din fericire, potrivit lui Zuckerberg, Internet.org dispune şi de alte tehnologii, precum drona Aquila. Aceasta va fi alimentată cu energie prin intermediul panourilor solare montate pe aripile cu o anvergură mai mare decât cea a celor de pe Boeing 737.

Altitudini mai mari de 18 km

“Va fi capabilă să stea la altitudini mai mari de 18 km timp de mai multe luni”, a explicat la un moment dat Zuckerberg pe Facebook. Dronele Aquila vor furniza internet în Africa şi America Latină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here