O PETRECERE PE CINSTE, CU MULTĂ SPERANŢĂ!

0
2157
O PETRECERE PE CINSTE, CU MULTĂ SPERANŢĂ!

Mult aşteptatul eveniment organizat de Asociaţia P.A.V.E.L. (” Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă”, asociaţia părinţilor care au copii bolnavi de cancer), în curtea Institutului Oncologic “Prof. Dr Alex. Trestioreanu” a avut loc.

Născuta din nevoia de a strânge bani pentru copii afectaţi de această cumplită şi nedreaptă boală, ideea organizării celei de-a treia ediții a Evenimentului MACII ROȘII – Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L., a pornit de la o constatare, aceea că nu este suficient să avem doar copii curajoși și demni în fața suferinței fizice și emoționale. Este mare nevoie de medicamente eficiente, investigații medicale multiple, de evaluare și monitorizare și de un nivel minim al calității vieții. Doar când aceste minime condiţii sunt îndeplinite putem spune că mai sunt șanse în lupta împotriva cumplitelor afecțiuni oncologice, împotriva cancerului, ca să îi spunem pe nume.

Nu este suficient, însă măcar atât le suntem datori acestor copii care duc lupta, acolo în prima linie, împotriva duşmanului tăcut. De cele mai multe ori, familiile sunt cele care trebuie să poarte şi povara financiară pentru ca micuţii pacienți să beneficieze de tratamentul recomandat.

foto.4

Ideea a fost simplă… Se organizează în curtea Institutului Oncologic București un târg de prăjituri, cu muzică și voie bună, care vor fi vândute iar cu banii obţinuţi vor fi plătite medicamentele și investigațiile medicale necesare copiilor. Cine aduce prăjiturile? Prieteni, sponsori, ziariști, oamenii care deja ne cunosc și vor să ne ajute în continuare. Cine le cumpără? Tot prieteni, aceeași sau alții noi, care doresc să ne cunoască, pe noi și pe copii și mai ales care vor să facă o faptă bună.

Aşa cum probabil intuiţi, partea cu strânsul banilor nu a prea ieșit… În schimb, a ieşit o petrecere pe cinste. Au fost invitaţi copiii internați în spital (în Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni), medicii și adulții cu afecțiuni oncologice. S-au mâncat prăjiturile şi fructele, s-a cântat, s-a dansat, s-a organizat o sesiune de face-painting, s-au făcut fotografii cu vedetele preferate și în final, Batman și Spiderman au coborât, în aplauzele celor prezenţi, de pe clădirea Institutului Oncologic București. La final, câştigul a constat în multe zâmbete, bucurie, entuziasm.

foto foto2 foto3

Programul asigurat de sponsori și prieteni a cuprins:

  • 6 standuri cu prăjituri raw vegan sau prăjituri fără crème, fructe, mixuri de alune, caju, etc., înghețată, sucuri naturale, limonadă; acestea au fost donate de prieteni, sponsori și alte ong-uri (Ericsson, Telekom, Accenture Romania, angajați ProTV în nume personal Andreea Brașoveanu, Oana Andoni, Alex Dima, Asociația Spitale Curate, Merci Charity Boutique, Asociația Dăruiește Aripi).
  • S-au făcut fotografii cu Constantin Diță, Anca Dumitra și Malu Marius Chivu (Giani, Gianina și Nicu Rață din serialul Las Fierbinți).
  • Spectacolul de circ a fost asigurat de Circul Gobus.
  • Mickey Mouse și Minnie au venit în vizită.
  • Au răsunat acordurile unui recital susţinut de Corul MELORITM al Palatului Național al Copiilor, sub bagheta dirijoarei Elena Nicolai.
  • Au zburat în toate părţile baloane cu heliu şi Coral Balloons.
  • Reprezentanța Disney România a oferit 100 de cadouri pentru copii.
  • A fost admirată expoziția de animale din cadrul Femei Pantelimon;
  • Muzica, dj-ul şi sonorizarea, ca de fiecare dată în ultimii 3 ani, au fost oferite de Iosif Simion, director Radio Zu și Bogdan Gherasim de la Discovery Channel.
  • Personajele Superman (Daniel Dumitru, alpinist utilitar, tatăl unui copil care a fost internat la Institutul Oncologic Bucureşti dar care, din păcate, nu a supraviețuit) și Cat Women au coborât de pe clădirea spitalului.

A fost, o petrecere pe cinste, în curtea unui spital de oncologie, unde toată lumea s-a “îmbătat” cu multă speranță.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here