www.sfin.ro Web analytics

Home Actualitate O noua inselatorie marca EMAG sanctionata de ANAF

O noua inselatorie marca EMAG sanctionata de ANAF

0
1548
emag
Răsturnare de situaţie în scandalul dintre eMAG şi Cel.ro. Compania a venit cu explicaţii pentru faptul că atunci când căutai cel.ro una dintre primele căutări ducea pe eMAG. Se pare că ar fi vorba de căutări organice indexate ulterior de Google.

Update: Reacţia companiei eMAG după scandalul cu Cel.ro

Magazinul eMAG a revenit miercuri cu o reacţie oficială pentru capital.ro după anunţul Cel.ro de astăzi care spunea că eMAG a fost „sancționat contravențional de catre ANAF pentru a face publicitate înșelătoare și a-și promova magazinul online”. Cu toate acestea, marele magazin spune că acest conţinut apărut pe Google nu a fost publicitate plătită, el fiind doar rezultatul indexărilor Google. Mai mult, compania anunţă că nu a folosit practici înşelătoare şi va contesta decizia ANAF.

“eMAG nu a fost amendat și nici nu a folosit practici înșelătoare. Este vorba de un conținut generat de utilizatori, care este indexat de Google conform regulilor platformei de căutare și bunelor practici din industrie: cuvintele și expresiile căutate de clienți pe eMAG.ro sunt indexate automat în motorul de căutare Google. Indexările automate în Google nu sunt publicitate plătită. eMAG a acționat întotdeauna conform acestor regulil și bune practici si va contesta adresa formulată”, se arată în răspunsul eMag la solicitarea capital.ro.

Ştire iniţială:

Emag (Dante Internațional) a fost sancționat contravențional de catre ANAF Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate pentru încălcarea prevederilor articolului 6) litera a), litera f) si litera h) din legea nr. 158/2008


Emag a folosit în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019 marca înregistrata CEL.ro pentru a face publicitate înșelătoare și a-și promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de căutare Google. Prin metode SEO și profitând de autoritatea pe care o are în motoarele de căutare a reușit să aducă o pagina din site-ul sau fără nici o legătura cu marca CEL.ro în prima pagina din motorul de căutare Google pentru a deturna vizitatorii în căutarea mărcii concurente. Emag a folosit următorul anunț publicitar:

Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro

https://www.emag.ro/search/www+cel+ro

Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro. ⭐ Profita acum de prețuri avantajoase ✅. Gasesti mai mult decat crezi! Comanda și ai livrare și retur simplu!

CEL.ro apreciază ca utilizarea textului mai sus menționat a dus la distorsionarea realității și a creat în mintea consumatorului mediu percepția falsa ca www.cel.ro poate fi accesat și de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, așa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectată opțiunea de a alege în cunoștință de cauză. Emag a profitat de reputația mărcii concurente pentru a crea confuzie în rândul consumatorilor și între comercianți și pentru a obține foloase necuvenite.

Înființat în 2004, CEL.ro este cel mai mare magazin online 100% românesc cu 100 de angajați harnici și 266.299.913 lei cifra de afaceri în 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here