O navă a tăiat Internetul pe o insulă după ce a secționat cablurile submarine cu ancora

0
1868
O navă a tăiat Internetul pe o insulă după ce a secționat cablurile submarine cu ancora

O navă a lăsat accidental fără acces la internet o insulă după ce a avariat cablurile submarine cu ancora.

Acestea îi aparţin companiei JT şi conectează insula Jersey de Marea Britanie. În acest moment, cetăţenii de pe insulă au acces la internet prin intermediul unui cablu de rezervă, care face legătura cu Franţa. Totuşi, vitezele de transfer oferite sunt mult mai mici.

Problema se va rezolva în cel puțin o săptămână

Potrivit JT, se fac reparaţii, iar problema se va rezolva peste cel puţin o săptămână. Ancora navei a secţionat trei cabluri ale companiei din Canalul Mânecii, aflate la distanţă unul de altul, într-o singură zi, o situaţie mai rară. Se pare că nava buclucaşă a avariat şi alte cabluri de pe fundul mării, folosite în alte scopuri.

Nu a fost găsită nava

Nava vinovată, care dintr-un motiv sau altul îşi trăgea ancora pe fundul mării, nu a fost încă identificată. După ce va fi găsită, compania de asigurări a proprietarilor acesteia va plăti daunele. În caz contrar, această datorie îi revine companiei de asigurări a JT. Un incident similar s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an. O navă aflată în furtună a fost nevoită să coboare ancora şi a tăiat un cablu submarin de internet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here