O maşină de topit zapada nu a reuşit să “topească” şi vigilenţa DNA, care a ajuns la Primăria Capitalei

0
1204

Consilierul municipal Ciprian Ciucu (PNL) susţine că Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează o serie de achiziţii, precum şi modul în care s-a desfăşurat un examen pentru ocuparea unui post la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a confirmat verificările procurorilor DNA privind unele achiziţii în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti:

„Adresa a fost trimisă în data de 7 Martie, nu am fost informată despre această adresă, probabil, au fost preocupări de 8 Martie. Consilierii PNL se ocupă de delaţiuni şi plângeri, noi primim săptămânal cel puţin două adrese de la această instituţie sau altele de acest gen. Este vorba despre precizări cerute pentru anumite contracte de acum câţiva ani. Noi răspundem solicitărilor, chiar de la DNA Ploieşti am avut o cerere despre un anumit contract de achiziţie privind materiale sportive. Ceva ce ar fi avut legătură cu domnul Ghiţă. Am răspuns şi răspundem tuturor, Am cerut colegilor să răspundă legal tuturor cererilor şi verificărilor din partea instituţiilor statului”, a răspuns Firea.

„DNA a ajuns la Primăria Capitalei. Cum Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este o direcţie în cadrul PMB, da, putem spune că este la PMB. E vorba despre câteva achiziţii şi despre cum s-a desfăşurat “examenul” pentru ocuparea funcţiei de director în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ştefan Văsîi, adus de la Poliţia locală a municipiului Voluntari. A fost transferat în Primărie la Corpul de Control al Primarului după care la Poliţie şi a dat şi el un “examen”. Bine, Văsîi nu ar trece un examen de limba română. În legătură cu examenul despre care se interesează DNA, unul dintre concurenţi, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfăcut! Cel care a pierdut a făcut contestaţie, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliţie, numit temporar”, a scris consilierul municipal PNL, luni, într-o postare pe Facebook.
În ce priveşte achiziţia cercetată de DNA, Ciucu susţine că este vorba despre una dintre maşinile de topit zăpada.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here