O comisie de anchetă pentru rectificarea bugetară va cerceta dacă Vasilica Dăncilă şi Orlando Teodorovici au prezentat informaţii false în spaţiul public

0
608

Florin Cîţu a anunţat că a strâns semnăturile necesare pentru constituirea unei comisii de anchetă împotriva premierului Vasilica Dăncilă şi a ministrului Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici, pentru rectificarea bugetară de anul trecut şi din acest an, considerând că cei doi au prezentat informaţii false în spaţiul public.

 „Vreau să vă anunţ că am toate documentele necesare şi semnăturile necesare pentru a începe comisie de anchetă la Senat împotriva conducerii PSD, Vasilica Dăncilă şi Orlando Teodorovici, pe execuţiile bugetare de anul trecut, rectificarea bugetară de anul trecut şi rectificarea de anul acesta pentru falsificare de date, prezentare de informaţii false în spaţiul public. Mesajul pentru cei doi este următorul: chiar dacă ei cred că vor scăpa pentru că şi-au impus acele exonerări în Ordonanţa 114, îi avertizez că nu este adevărat pentru că în conformitate cu legea responsabilităţii ministeriale ceea ce au făcut ei este pasibil de puşcărie până la şase ani. La fel pentru Orlando Teodorovici, dacă el crede că imunitatea pe care şi-a luat-o fiind guvernator în banca Rusiei nu îl ajută nici acest lucru. Comisia de anchetă va începe în curând”, a declarat Florin Cîţu.

El a precizat că la această comisie vor veni şi reprezentanţi ai Curţii de Conturi şi al Comisiei Naţionale de Prognoză pentru a prezenta informaţii.

„Pentru că cei de la Curtea de Conturi nu şi-au făcut treaba până acum, vor trebuie să vină la această comisie să ne arate rapoartele execuţiei bugetare pe ultimii trei ani de zile, Comisia Naţională de Statistică şi Prognoză va trebui să prezinte informaţiile. Toate aceste informaţii vor fi prezentate şi apoi vom face un raport care va confirma cum au fost falsificate datele pentru execuţiile bugetare şi au fost prezentate de aceştia în spaţiul public”, a explicat liderul senatorilor PNL.

Cîţu a menţionat că se va discuta la această comisie şi despre faptul că Teodorovici a negociat fără mandat ca datoria Cubei către România să nu mai fie plătită.

„La comisia de anchetă vom discuta şi ce s-a întâmplat când a negociat fără mandat ca datoria Cubei către România să nu mai fie plătită, vor fi multe lucruri pe care le vom aborda la această comisie de anchetă”, a mai spus Cîţu.

Ulterior, Cîţu a transmis că raportul comisiei va merge la procuratură, despre care susţine că „sigur va solicita urmărire penală împotriva Vasilicăi şi a lui Orlando”. El a precizat că a strâns cele 45 de semnături necesare pentru înfiinţarea comisiei, iar această iniţiativă va fi introdusă luni în Biroul Permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here