O alta afacere secreta a lui Radu Mazare incepe sa fie descoperita: Caelia, paradisul imobiliar al milionarilor

0
2062

Se pare ca un complex imobiliar de lux, din Constanta a gazduit sau inca gazduieste 33 dintre cei mai bogați politicieni și oameni de afaceri.

În urmă cu 12 ani, cunoscutul Radu Mazăre a daruit unui om de afaceri o bucată destul de mare de plajă, in „pachet” fiind incluse si avizele necesare construirii unui imobil de lux. Omul de afaceri care a preluat acest cadou a castigat in acest context milioane de euro, iar Mazăre s-a ales cu un nou dosar penal ce s-a deschis in decembrie 2016, dar care a fost pastrat secret.

În centrul stațiunii Mamaia, se întinde complexul rezidențial gigant, despre care vorbim, primul de acest fel existent la malul mării. Blocul ce detine 7 etaje, a fost construit direct pe nisip, la mai puțin de 100 de metri de mare. Beneficiarii acestui privilegiu se pot bucura și de o plajă privată.

Complexul in cauza, numit Caelia Residence, este dotat cu o piscină, un centru de spa și o sală de fitness. Masinile de sute de mii de euro ale celor mai bogati oameni, sunt puse in „umbra”, în parcarea de 11 etaje,  proiectată de ingineri aduși din Japonia. In acest context, bineinteles ca paza blocului este asigurată non-stop, chiar dacă sezonul estival s-a încheiat de mult timp.

Un apartament în complexul pentru care Radu Mazare este anchetat, costă între 350.000 și 500.000 de euro. Cu toate ca prețul unei reședințe din Caelia este pana la de 10 ori mai mare decât prețul unui apartament normal din Constanța, locuintele, care ajung și la 230 mp, au fost vandute foarte repede. În momentul in care a fost inaugurat complexul, jumătate din apartamente isi gasisera deja proprietari, iar la scurt timp după aceea nu mai exista niciun apartament de vanzare.

Printre cei care si-au achizitionat renumitele apartamentele de lux se gasesc și: Vasile Blaga– fost ministru de interne și șef al PDL; Florin Nicolae Muntean – numit de Adriean Videanu, în 2009, director general la Transgaz; Raul Doicescu – prieten și partener de afaceri al fostului ministru PDL al Economiei Adriean Videanu, alături de fosta soacră a Elenei Băsescu; Nela Păvăloiu – fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, trimisă în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale din Ferma Băneasa și Pădurea Snagov; Dan George Oproescu și Theodor Berna – abonați, prin firmele lor, la banii publici și parteneri de afaceri cu finul lui Adriean Videanu; Anca Cristina Godeanu – fina Andreei Paul Vass și apropiată a Elenei Udrea, fostă șefă a Autorității de Management pentru POSDRU; Corneliu Cosac – tatăl lui Sergiu Cosac, partener de afaceri cu unul dintre frații lui Omar Hayssam; Daiana Maria Al Bitar – nașa de cununie al cuplului Gabriela Firea și Florin Pandele.

În 2006, afaceristul Viorel Păunescu vinde Hotelul Rex, în schimbul a 10 milioane de euro, către familia Adamescu. Cu banii pe care i-a luat pe monumentul istoric, acesta se mută la doar 10 metri distanta, unde isi ridică complexul rezidențial gigant in cauza, direct pe plajă, asa-numitul Caelia Residence. Totul a fost construit pe o bucată de plajă de 4353 de metri pătrați, achizitionata chiar de la primărie. Procurorii DNA au decis că Radu Mazăre a vândut terenul cu mult mai ieftin decat era de fapt, motiv pentru care fostul primar s-a ales cu inca un dosar penal pentru abuz în serviciu. Totusi, Radu Mazăre, care in acest moment se bucura de libertate, în Madagascar, fiind, de fapt, arestat în lipsă, se apara, spunand că nu el a evaluat parcela de plajă și, mai mult, nici nu știa cui o vinde.

In 2007, la un an după ce a cumpărat terenul, Păunescu a obținut autorizație pentru a construi un hotel de cinci stele. In acest context, s-a gândit mai bine și la un an distanta, a mai obținut de la Radu Mazăre aprobarea pentru inca o clădire de 11 etaje, care este, de fapt, parcarea multietajată.

În anul 2011, cei doi prieteni si-au încheiat aventura imobiliară, înconjurați fiind de parteneri de afaceri și celebrități. În momentul in care complexul Caelia a fost inaugurat, Viorel Păunescu estima investiția la 19 milioane de euro, investitie care i-a adus foarte repede,  un profit de câteva milioane de euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here