Nu există termen pentru 1500 de km de autostradă

0
3900
autostrada
În Masterplanul aprobat de Guvern se prevede realizarea a 1.500 de kilometri de autostradă şi modernizarea a 5.000 de kilometri de cale ferată. Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, nu a precizat însă termenul până la care ar urma să fie făcute acestea!
Săptămâna Financiară v-a prezentat Masterplanul de transport al României și care sunt autostrăzile prioritare. Documentul aprobat și de Comisia Europeană nu pare a fi cunoscut la București.
Ministrul știe cât

„Acest Guvern a aprobat prima strategie de transport pe care România o va avea în următorii ani. Masterplanul constituie un document strategic de planificare a investițiilor majore ce sunt semnificative pentru obiectivele de transport. Masterplanul securizează practic construcția a peste 6.800 de kilometri de drum, din care peste 1.500 de km de autostradă și peste 1.300 de km de drum expres. De asemenea, securizează modernizarea a peste 5.000 de km de cale ferată, a 15 aeroporturi și a 32 de porturi”, a declarat ministrul Transporturilor, la finalul şedinţei de Guvern.

Nu știe când

Sorin Bușe a adăugat că, pe lângă aceste proiecte de construire și modernizare a infrastructurii, în Masterplanul General de Transport sunt prevăzute și proiecte de îmbunătățire a serviciilor pentru toate modurile de transport, făcând referire la achiziționarea de material rulant nou pentru calea ferată, achiziționarea navelor de dragaj sau intervenție în sectorul naval a echipamentelor de siguranță și securitate în domeniul aerian.

„Masterplanul a fost elaborat în conformitate cu recomandarile europene şi a fost agreat cu Comisia Europeană”, a mai spus ministrul Transporturilor, care nu a fost însă capabil să ofere un răspuns la întrebarea când vor fi gata cei 1.500 kilometri promiși. Masterplanul e realizat pe o perioadă de 20 de ani și prevede realizarea cu prioritare a următoarelor 3 austrăzi: Pitești-Sibiu, Comarnic-Brașov și Târgu Neamț-Iași-Ungheni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here