Nu chiar revoluții și nu chiar spontane…

0
2292
belgium

Nu cred că o soluție diplomatică mai e posibilă din partea Rusiei – cu prezenta administrație americană. Toată cavalcada asta de urări de bine din partea lui Kerry – genul „ba pe-a măti”, se datorează neobrăzării Rusiei de-a spune că americanii nu-i vânează de fapt pe ISIS și că rebelii susținuți de ei sunt de fapt o Miliția cu armament militar american îndreptată exclusiv împotriva forțelor siriene – adică impotriva lui Assad. Cu alte cuvinte, nu mai vorbiți vorbe că voi doar „regime-change” vreți în Siria. Cam proști rușii că și-au deschis gura când nu trebuie – iar acum, după clasicul model al noului-West, sunt acuzați de crime de război…

Putin este peste tot – Putin acolo, Putin dincolo, Putin peste tot – ca și cum ajunsul aici al lui Putin și-al relației SUA-Rusia ar fi fost posibilă fără Obama și Kerry – sau restul administrației… Întrebarea este cine mai poate pune relația asta la locul ei – acolo unde-a fost până a venit Obama – și înainte ca să se transforme într-o conflagrație mondială? Este posibil să fie redusă retorica asta belicoasă la adresa Rusiei? Înțelege oare Europa că, bateriile nucleare de astăzi de la Kaliningrad – și mâine în Crimea, înseamnă – în primul rând Europa – adică Warsovia, Berlin sau București – și numai după aceea, după pârjol, înseamnă și altceva? Înțelege cineva că Tartus-ul înseamnă – cel puțin, posibilitatea mutării acolo de armament nuclear? Cine poate pune piciorul în prag cu un compromis onorabil pentru amândoi berbecii ăștia de Putin și Obama?

Citeste si  PETRU ROMOȘAN: DUPĂ ÎNTÂLNIREA BIDEN-PUTIN, RUSIA ȘI-A CRESCUT POTENȚIALUL DE NEGOCIERE CU CHINA, IAR AMERICA DĂ IMPRESIA CĂ E CONDUSĂ TOT DE BARACK OBAMA!

Lumea noastră de astăzi este la cel mai înalt nivel de alertă nucleară din istorie. Nici măcar în timpul războiului-rece nu a exista așa ceva. Nu a fost niciodată acuzat de crime de război un membru permanent – this was a largely accepted „no-go” by all diplomatic and military standards. Dar nu și pentru această administrație – care-a început să creadă în propria „primăvară-arabă” (forțând Maidanul Kievului) deși primăverile astea nu se puteau întâmpla fără America și agențiile ei… Voința populară și spontană există într-adevăr – dar are limitele ei ca orice putere necontrolată. Nu-mi aduc aminte cine-a spus asta, dar stiu că atunci când începi să crezi în conflictele pe care le fabrici șansele sunt să le pierzi – iar popular vorbind, se spune că cel mai rău lucru pentru un drug-dealer este să-și consume propria marfă… După cum se-arată, Obama a-nceput să creadă că lumea se poate schimba prin revoluții spontane în Maidan – problema care însă la adus până aici – din păcate, este că ele nu erau chiar revoluții și cu atât mai puțin nu erau chiar spontane… Enjoy :)).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here