Nicușor Dan o dă afară pe nașa Gabrielei Firea din funcția de director la Consolidarea Clădirilor și o înlocuiește cu un tânăr pasionat de conservarea caselor istorice

0
582

Primarul general Nicușor Dan a anunțat azi primele schimbări de directori din Primărie. Este vorba despre Alina Tarcevschi – nașa de cununie a Gabrielei Firea – care era director executiv adjunct la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din subordinea Primăriei Capitalei, și Marius Coaje, director adjunct la aceeași instituție.

În funcția de director adjunct a fost numit Edmond Niculușcă, fondatorul asociației ARCEN, implicată în salvarea patrimoniului construit din Capitală.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct.

De asemenea, în funcția de director adjunct al acestei Administrații îl voi numi pe Edmond Niculușcă. El e fondatorul Asociației ARCEN și un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei și inițiatorul proiectului «Antiseismic District», primul proiect din România de informare, educare și abilitare a unei întregi comunități urbane vulnerabile la cutremur. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale și a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul București”, a anunțat pe Facebook Nicușor Dan.

Declarația de avere completată de Alina Tarcevschi în iunie 2020 arată că Gabriela Firea a împrumutat-o pe aceasta în 2009 cu o sumă din care mai are de achitat 11.000 de euro. În declarația de avere nu este menționat termenul scadent.

Alina Tarcevschi a câștigat 125.379 de lei de la Primăria București (raport de muncă), 19.441 de lei de la Compania Municipală Consolidări, 56.952 de lei ca membru în consiliul director al ADI Termoenergetica, respectiv 38.389 de lei ca membru în consiliul director al ADI pentru iluminat public, potrivit declarației sale de avere, citată de Newsweek România. În total, Alina Tarcevschi a încasat în 2019 de la Primăria București circa 4.000 de euro pe lună.

Edmond Niculușcă are o experiență de 12 ani de muncă în domeniul patrimoniului Bucureștiului și este cunoscut și pentru proiectul „Cu bastonul prin București”, în cadrul căruia organiza trasee culturale prin Bucureștiul vechi.

Niculușcă a anunțat azi pe Facebook că, în calitate de director adjunct al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, va avea alături profesioniști și experți, iar în primele luni va face o evaluare strictă a activității acestei Administrații, care are nevoie și un nou plan de management. „Voi deschide AMCCRS către un dialog activ cu profesioniștii din domeniu, experți, ONG-uri, cetățeni și organizații internaționale”, a spus Niculușcă.

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3529780843766170

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here