Nicolae Istudor, Radu Craciun și George Butunoiu – invitații Săptămânii Financiare, ediția 24 iunie 2022

0
1117

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

BIO Nicolae Istudor

Având funcția de Rector al Academiei de Studii Economice din București (ASE) din anul 2016, Nicolae Istudor deține o vastă experiență în domeniul educației, economiei, dar și în aria politico-administrativă.

De la preparator universitar în anul 1993, acesta a devenit lector, Director al Departamentului Social, Conferențiar, Consilier Rector, Profesor Universitar, Șef al Catedrei „Economia şi Tehnologia Producţiei Agricole şi Alimentare, și ulterior Prorector în cadrul ASE.

În paralel, a dezvoltat și o carieră politică, obținând poziția de Director General în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în anul 2001, devenind apoi, în anul 2004, Secretar de Stat în cadrul aceluiași minister.

Acesta a urmat cursurile instituției pe care o conduce, obținând titulatura de Economist în anul 1993, după ce a absolvit Facultatea de Economia şi Gestiunea Producţiei Agricole şi Alimentare.

Un an mai târziu, Nicolae Istudor începe doctoratul tot în cadrul ASE și devine Doctor în Economie în anul 1999.

Despre Academia de Studii Economice din București (ASE)

Fondată prin decret regal în anul 1913 de către Regele Carol I al României, ASE este cea mai prestigioasă universitate economică şi de administraţie publică din România şi Europa de Sud-Est, cu o reputaţie internaţională în permanentă consolidare, concretizată în situarea pe poziţii tot mai onorante în edițiile din ultimii ani ale clasamentelor internaţionale de prestigiu.
În anul 2022, ASE scoate la concurs peste 6500 de locuri la programele universitare de licenţă, dintre care aproape jumătate la forma de finanţare la buget.

ASE este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, fapt confirmat de pozițiile de top pe care le deține în clasamente universitare internaționale:

  • ASE – locul I în România în “THE Impact Ranking 2022” 
  • ASE în top – Cea mai bună universitate din România în subdomeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022 
  • ASE – locul IV în România (din 98 de instituții evaluate) în clasamentul internațional Webometrics – Ranking Web of Universities 
  • ASE – locul I în România în clasamentul THE Emerging Economies University Rankings 2022 
  • ASE – locul I la nivel național în domeniul Științe Sociale în clasamentul THE World University Rankings by Subject 2022 
  • ASE reconfirmă locul I în România în prestigiosul Times Higher Education World University Rankings 2022”.

BIO Radu Crăciun

Cu peste două decenii de experiență în domeniul economic și al piețelor financiare, având beneficiul de a activa atât pentru prestatori instituționali de servicii financiare,  cât și pentru beneficiarii instituționali de astfel de servicii, Radu Crăciun ocupă din anul 2016 funcția de Președinte al Consiliului de Administrație și cea de Director General al companiei BCR Pensii.

În prezent, Radu Crăciun este și Președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat (APAPR).

În anul 2014 acesta a ocupat funcția de Președinte al Asociației Analiștilor Financiar Bancari din România,(AAFBRfiind și membru fondator al acesteia.

Anterior, acesta a lucrat 10 ani în ABN AMRO Securities și ABN AMRO Bank, în funcții de coordonare a departamentelor de analiză, iar în următorii 6 ani, a administrat activele fondurilor de pensii Eureko, în calitate de Director de Investiții și ulterior, ca Director Adjunct.

Radu Crăciun este absolvent al facultății de Inginerie Aerospațială din cadrul Politehnicii București.

Chiar dacă domeniul licenței nu are legătură cu economia, acest lucru nu l-a împiedicat pe acesta să exceleze în domeniul financiar, ci mai degrabă la „pregătit pentru a aborda cu flexibilitate orice provocare intelectuală.”, după cum menționează chiar Radu Crăciun pe blogul său.

După studiile de licență, acesta s-a pregătit în afară, trecând prin mediile educaționale din Marea Britanie, SUA, Olanda și Franța, unde a urmat diferite stagii de pregătire în instituții precum Oxford, Ashridge Business School, University of Washington, University of Hertfordshire, INSEAD; în prezent fiind și Profesor Asociat la Institutul de Administrare a Afacerilor ASEBUSS. 

Despre BCR Pensii

BCR PENSII, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., a fost înfiinţată în luna iunie 2007.

BCR PENSII a avut o activitate extrem de dinamică pe piaţa pensiilor private din România, fapt ce a determinat consolidarea poziţiei companiei pe piaţă.

În 2009, BCR PENSII, SAFPP S.A. a finalizat preluarea Fondului de Pensii Administrat Privat Omniforte de pe piaţa pensiilor administrate privat prin fuzionarea cu Fondul de Pensii Admnistrat Privat BCR.

Tot în anul 2009, BCR PENSII, SAFPP S.A.  a intrat pe piaţa pensiilor facultative prin preluarea Fondului de Pensii Facultative BCR Prudent (denumirea inițială a Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS).

La începutul anului 2010, BCR PENSII, SAFPP S.A. a finalizat preluarea a încă două fonduri de pensii administrate privat, respectiv Prima Pensie şi OTP prin fuzionarea acestora cu Fondul de Pensii Administrat Privat BCR.

Toate tranzacțiile efectuate au ajutat BCR PENSII, SAFPP S.A. să își consolideze poziția în piață.

BIO George Butunoiu

George Butunoiu, discipol și ucenic al lui Daniel Porte și Pierre Ranque de la Paris, a fost primul român care a înființat o afacere de recrutare, încă din 1990.

A încorporat prima firmă de Executive Search din România în 1992, care la scurt timp s-a alăturat companiei austriece Dr. Jenewein Group, și a devenit Dr. Jenewein România. 

George Butunoiu s-a alăturat Ward Howell Euroselect în 1996 în calitate de Managing Partner al biroului Ward Howell România. 

Și-a creat ulterior propria companie, George Butunoiu Executive Search, în anul 2006. Raluca Yvonne Ionas i s-a alăturat în 2003, apoi a fost numită Consultant în 2006. Aceasta a devenit Partner în 2012 și Co-Managing Partner în 2018. 

Domnul Butunoiu a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității București, iar după studii, George Butunoiu a petrecut un scurt mandat ca cercetător în fizică nucleară.

Ulterior, acesta a urmat un Master în Administrarea Afacerilor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) și un Master în Managementul Resurselor Umane în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București.

În 1990, cariera sa în afaceri a început la foarte puțin timp după Revoluția Română.

A înființat mai multe companii, dintre care una a devenit lider de piață pe segmentul software de afaceri – CIEL România.

Din 1992, domnul Butunoiu lucrează exclusiv în domeniul de executive search și consultanță HR.

 În anul 2021, George Butunoiu lansează împreună cu alți investitori, site-ul Managero.ro, care devine primul site de recrutare exclusiv pentru poziții de management, o astfel de inițiativă fiind așteptată de mult timp și în România, pentru că astfel de site-uri de recrutare de nișă, doar pentru poziții de la un anumit nivel în sus, au început deja să apară de câțiva ani în alte țări. 

Ca autor al diverselor texte de business, precum și fondator și membru activ în diferite organizații, asociații și proiecte de afaceri, George Butunoiu este unul dintre jucătorii majori ai pieței de consultanță HR din România.  

Despre George Butunoiu Executive Search

 George Butunoiu Executive Search este cea mai veche firmă de executive search din România.

Lista de clienți a companiei este una impresionantă, printre clienți regăsindu-se mari corporații, multinaționale, dar și companii independente, ce confirmă pe deplin profitabilitatea raportată de aceasta.

Compania a reușit să stabilească relații de succes pe termen lung cu majoritatea clienților săi, iar ca rezultat, peste 80% din misiunile reținute în căutarea de directori în prezent, reprezintă afaceri repetate.

O altă parte substanțială a afacerii este generată din referințele/feedback-ul clienților.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here