Netcity Telecom: rețeaua subterană a fost complet funcțională pe întreaga durată a fenomenelor meteorologice extreme; utilizatorii pot contacta direct furnizorii de servicii în cazul oricăror disfuncționalități

0
771

București, 28 ianuarie 2019 – Reprezentanții Netcity Telecom SRL anuntă astăzi că rețeaua metropolitană de fibră optică Netcity și-a demonstrat stabilitatea, siguranța și eficiența și a depășit perioada fenomenelor meteorologice extreme fără niciun fel de incident sau avarie. În urma sesizărilor primite în ultimele zile, oficialii Netcity Telecom invită locuitorii sau companiile care înregistrează disfuncționalități la nivelul serviciilor de Internet să se adreseze direct operatorilor sau furnizorilor de servicii și asigură că întreaga componentă subterană a rețelei este perfect funcțională.

„Eficiența unei infrastructuri moderne de telecomunicații este demonstrată, întotdeauna, și de rezistența acesteia, în condiții extreme. Într-un peisaj în care am văzut riscuri multiple pentru populație, de la copaci căzuți peste cabluri, până la stâlpi prăbușiți sau cabluri aeriene secționate, dezvoltarea unei retele subterane moderne precum Netcity trebuie să rămână o prioritate, cu efecte directe inclusiv la nivelul siguranței bucureștenilor. De altfel, asa cum am anuntat, compania noastră va face toate eforturile necesare pentru a depăși barierele și a continua extinderea acoperirii Netcity”, a declarat Adrian Răcășan, Director General, Netcity Telecom.

Lucrările de dezvoltare a rețelei Netcity se desfășoară într-un ritm accelerat, ce  depășit 50 de noi kilometri de infrastructură subterană pe lună. Reteaua Netcity este construita din fonduri 100% private și este disponibilă tuturor operatorilor de telecomunicații, care își pot migra retelele aeriene în subteran.

Despre Netcity Telecom

Netcity Telecom a fost fondată în 2007 pentru construcția și operarea rețelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului București „Netcity”, cu scopul de a facilita mutarea cablurilor aeriene în subteran.

Proiectul Netcity aduce beneficii importante pentru București, prin crearea unei rețele de telecomunicații subterane sigure, moderne și neutre, astfel încât locuitorii să beneficieze de servicii de telecomunicații la cele mai înalte standarde în domeniu. Pentru viitorul infrastructurii din București, pe lânga rezolvarea problemei din ce în ce mai apăsătoare pentru comunitate a stâlpilor supra-încărcați de cabluri, Netcity își propune menținerea standardelor tehnice care pot atrage investiții în domeniul IT&C și care să poată asigura dezvoltarea unor soluții smart-city și IoT pentru creșterea calității vieții în Capitală.

Netcity Telecom face parte dintr-un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Electrogrup SA, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL, precum și WESEE SRL, reunit sub umbrela holding-ului E-INFRA. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina www.net-city.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here