”Nesimţirea” taximetriştilor şi o lecţie de la Uber-Plătiţi şi voi impozite taximetriştilor!

0
1442

1Au fost date publicităţii câteva date financiare extrem de interesante despre Uber, mai ales atunci când sunt puse în comparţie cu cele realizate de firmele tradiţionale de taximetrie din Capitală.

Cele mai mari nouă companii de taxi din Bucureşti au plătit în 2016, împreună, către statul român, nu mai puţin de 61.224 de lei. Suma a fost raportată ca fiind impozitul pe profit cumulat.

În aceeaşi perioadă de timp, Uber a plătit 187.000 de lei impozit pe profit către statul român, ceea ce înseamnă că firma americană a dat de trei ori mai mulţi bani la bugetul de stat.

Un amănunt şi mai interesant este dat de faptul că unii dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de taximetrie bucureşteană au declarat că nu au înregistrat nici un fel de profit în perioada 2012-2016. Vorbim aici de Speed Taxi, Pelicanul sau Bageti Star. În plus, exclusiv în 2016, nici Meridian sau Cobălcescu nu au fost pe profit, conform aceluiaşi raport.

În ceea ce priveşte impozitul pe profit plătit de firmele de taxi pentru anul 2016, lider este Taxi Glucoza, cu 36.341 de lei. Această cifră reprezintă jumătate din totalul taxelor colectate de la companiile de taximetrie din Capitală. Următoarele nume de pe listă sunt Cristaxi şi Prof Taxi. Datele au cumulate de către Cristian Lăzărescu, vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here