Nereguli deosebit de grave la fabricarea noului iPhone X

0
1503

Foxconn este compania responsabila cu asamblarea smartphone-urilor Apple. Mai multi studenti chinezi au adus acuzatii grave la adresa acesteia.

3000 de studenti s-au plans ca au fost constransi sa lucreze cate 11 ore pe zi, timp de mai multe luni, pentru a monta camerele foto ale iPhone X. Aceasta activitate s-a desfasurat sub forma unei practici necesare pentru absolvire. Fiecare student ajungea sa asambleze in acea perioada peste 1.200 de camere foto pe zi.

Ca urmare a plangerilor, Apple si Foxcoon au demarat o ancheta, in urma careia s-a dovedit ca studentii spuneau adevarul si ca au fost obligati sa munceasca. Totusi, cele doua companii se apara, spunand ca au fost compensati pe masura efortului depus.

Faptul ca, totusi, studentii munceau 11 ore pe zi, depasindu-se astfel norma legala de 8 ore, nu a fost comentat nici de Apple, nici de Foxcoon.

Oficial, au lucrat 300.000 de oameni pentru producerea noului iPhone, dintre care 3000 erau studenti. Totusi, acest lucru este una dintre cele mai mici ilegalitati pe care le-a facut, de-a lungul timpului, Foxcoon.

In perioada 2010-2016, 25 de angajati Foxcoon s-au sinucis din cauza conditiilor de lucru, aruncandu-se de la etajele superioare ale fabricii. Foxcoon a rezolvat aceasta problema prin asamblarea unor plase ce prindeau angajatii care sareau pe geam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here