Nemţii de la mytaxi cumpără Clever Taxi, liderul de piață din România,după o tranzacție de peste 10.000.000 de euro

0
1511

Mytaxi, liderul european pe piața de e-hailing, a anunțat că a achiziționat în proporție de 100% compania Clever Tech din România, deținătoarea aplicației populare Clever Taxi pentru găsit un taxi. Cu această achiziție, mytaxi își consolidează prezența pe piața internațională a mobilității și își întărește poziția de lider pe piața europeană de e-hailing. Părțile au fost de acord să nu divulge detaliile tranzacției, însă valoarea achiziției a fost o sumă de opt cifre.

General Motors a investit in Lyft, Toyota a devenit actionar la Uber, Volkswagen a investit in Gett si Daimler are mai multe proiecte de acelasi fel. Marii constructori auto investesc in aplicatii mobile de transport persoane, aplicatii din asa numitele domenii ride-sharing si e-hailing.

Unii spun ca exact aceste aplicatii ar putea „rani” grav constructorii auto, fiindca din cauza lor tot mai putin oameni isi vor lua masini persoanale. Acest punct de vedere este insa vehement contestat de multi, iar marile companii auto au gasit de cuvinta sa investeasca sute de milioane de dolari in aceste aplicatii, mizand pe faptul ca ele le vor creste vanzarile, nu le vor diminua.

Relatia dintre constructorii auto si industria taximetriei nu este noua. Companiile de taxi au intelegeri in multe tari cu constructori si dealeri auto pentru a cumpara masini la preturi mult sub cele de lista si acest lucru se poate intampla si in cazul masinilor folosite in cadrul noilor aplicatii mobile.

Marii constructori auto vand de zeci de miliarde de dolari/an, astfel ca isi pot permite sa riste investitii de zeci sau sute de milioane de dolari in aplicatii de transport.

Acum, aceste tendinte ajung sa se manifeste si la noi, iar in prim-plan este una dintre cele mai populare aplicatii de comandat taxi pe mobil – Clever Taxi –  si Daimler AG, compania care produce masinile Mercedes. In plus, la Bucuresti ar putea fi deschis un centru de dezvoltare pentru solutii de mobilitate. Constructorii auto investesc in astfel de aplicatii pentru ca se schimba obiceiurile publicului.

Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru şi Alex Dumitru, funcţionează în 20 de oraşe importante din România, are peste 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori pasageri. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind cea mai mare aplicaţie de e-hailing din ţară. Platforma Clever Taxi va continua să funcţioneze, astfel că toţi şoferii şi clienţii Clever Taxi vor putea să se bucure în continuare de aplicaţie.

Prin această achiziţie strategică, mytaxi accelerează expansiunea internaţională a aplicaţiei de comandă taxi în Europa. Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicaţie din lume care a creat o legătură directă între pasageri şi şoferii de taxi. Cu un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de şoferi înregistraţi şi disponibilitate în 70 de oraşe din 10 ţări europene, mytaxi este liderul de piaţă în industria aplicaţiilor e-hailing. România devine a 11-a ţară din Europa în care mytaxi funcţionează.

Andrew Pinnington, Chief Executive Officer, mytaxi spune: „Suntem încântaţi să primim Clever Taxi în familia mytaxi. Fiind prima aplicaţia de găsit taxi din România cu 17.000 de şoferi înregistraţi şi 600.000 de pasageri, Clever Taxi se potriveşte perfect cu mytaxi.

Această achiziţie recentă subliniază ambiţia noastră de a dezvolta şi creşte mobilitatea urbană în Europa. Este un alt pas în a face mytaxi cel mai mare, cel mai bun şi cel mai iubit furnizor de taxi din Europa – furnizăm zilnic magie către milioane de oameni din regiune.“

Klaus Entenmann, Daimler Financial Services, declară: „mytaxi este o componentă fundamentală a ofertei noastre de mobilitate, iar creşterea sa europeană organică şi dinamică rămâne o componentă strategică importantă pentru mobilitatea foarte accesibilă.“

Mihai Rotaru, cofondator şi CEO, Clever Taxi, spune: „Suntem foarte încântaţi să ne alăturăm echipei mytaxi pentru că această achiziţie facilitează îndeplinirea viziunii comune pe piaţa de transport. Din 2010, Clever Taxi a deschis drumul pentru modul în care te deplasezi în oraşele din România. mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru că suntem hotărâţi să investim în piaţa locală, astfel încât să oferim cea mai sigură şi legală formă de transport autorizat şi pentru a ajuta oamenii să se deplaseze mai uşor prin soluţii de mobilitate avansate. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa mytaxi pentru a dezvolta noi soluţii inovatoare de mobilitate atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri. Intenţionăm să dezvoltăm un centru local de Cercetare şi Dezvoltare (R&D) în Bucureşti pentru a furniza tehnologia necesară pentru mobilitatea globală şi suntem în plin proces de recrutare şi angajare în toate aspectele afacerii şi tehnologiei.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here